Az erős szálakkal Komlóhoz kötődő – osztrák hangzású – Almdudler nyerte a második ízben kiírt Bázis Söröző Teremlabdarúgó Tornát. Fotó: A közönség varázslatos hangulattal járult hozzá a torna sikeréhez

Nem csalódtak, aki a sportközpontban rendezett teremlabdarúgó-tornát választották programul a két ünnep között. Kiváló színvonalú mérkőzések, remekbe szabott gólok és nem utolsósorban nagy találkozások gazdagították a második alkalommal megrendezett Bázis Söröző Teremlabdarúgó Tornát.

A karácsonyt követő és az Újévet megelőző napok kétségkívül legnagyobb komlói rendezvényén 20 csapat száll versenybe a bajnoki címért. Az egy sor egykori és jelenleg is aktív labdarúgót felvonultató mezőny – köztük a volt videotonos Tóth Balázs és további NB I-es játékosok alkotta fehérvári együttes – öt négyes csoportban küzdött meg a továbbjutásért.

A csoportkör talán legnagyobb meglepetése a házigazda, FF Kalmár-Bázis Söröző kiesése volt, igaz a Koplárovics Bélával fémjelzett barcsi Interholz és a jó nevű Nevada búcsúja sem a papírformát hozta.

A kieséses szakasz során az – előzetesen is a legjobbak között számon tartott – Almdudler menetelt. A Czár-testvéreket soraiban tudó alakulat a pécsváradi Hajadismijen elől halászta el a serleget. Kalapot le a Pöttyös fiatal csapata előtt, akik bár csak legjobb harmadikként kerültek a 16 közé, ott viszont többek között a szerb FK Partizant (Bácskertes – Kupusina) is legyőzték, végül bronzérmesek lettek.

A torna során rendkívüli ereklyék is gazdára találtak: többek között egy Bartha-, Szalai-, Gera -, Dibusz -, Lanzafame -, Van der Vart – és egy Hertha-mez is féltve őrzött kincse lett a szerencséseknek.

A torna zárásakor  – a résztvevő csapatok mellett-  a gólkirály, a legjobb játékos, a legjobb hátvéd és a legjobb kapus is díjazásban részesült.

A II. Bázis Söröző Teremlabdarúgó Torna végeredménye:

  1. Almdudler
  2. Hajadismijen
  3. Pöttyös

Legjobb kapus: Herbert Roland (Pöttyös)
Legjobb hátvéd: Koronics Márk (Almdudler)
Legjobb játékos: Szatmári Lóránd (Hajadismijen)
Gólkirály: Czár Tibor (Almdudler)

A szervezők a torna megrendezésével lehetőséget találtak arra is, hogy – közvetve és közvetlenül is – a Komlói Bányász Ritmikus Gimnasztika szakosztályát támogathassák.

Kalmár Gergő szervező – Kalmár Bence és Kalmár Csaba szervezőtársak nevében is – elárulta, hogy 2018-ban a tornát – a rendezvény iránt megnőtt érdeklődést látva – már kétnaposra tervezik.