A Komlói Baptista Gyülekezet immáron ötödik alkalommal csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat országos “Cipősdoboz Akciójához”. Komlón és környékén több mint 200 ajándék talált gazdára karácsony előtt.

A Komlói Baptista Gyülekezet és Komló Város Önkormányzata közös szervezésben megtartott ajándékosztásra a hátrányos helyzetű gyermekek kaptak meghívást.

Dr. Kovács Éva, az esemény egyik koordinátora, a gyülekezet tagja foglalta össze az idei akció részleteit: „Mint minden évben idén is műsorral és ajándékokkal próbáltunk kedveskedni a hátrányos helyzetű gyermekeknek és családjaiknak. A csomagok java része –, melyben többnyire tisztálkodó szerek, játék, tanszer, édesség volt – nem csak a komlói gyermekeknek színesítette az ünnepét, hanem Magyaregregyen, Magyarhertelenden, Kárászon, Köblényben, Szalatnakon élő családoknak is segítséget jelentett.”

Papp Eszter szervezőtől azt is megtudtuk, hogy az ajándékok egy nagy hányada a Sport36-Komló kézilabdázóitól és szurkolóitól érkezett. A plüssöket a Budakalász elleni bajnoki meccs előtt gyűjtötték össze az adakozók.

A szervezők köszönetüket fejezték ki a vízműnek, hogy biztosították ismételten a helyszínt, Komló Város Önkormányzatának a segítséget, hogy meghívták az érintett családokat, a Közösségek Házának pedig, hogy gyűjtőponttal biztosították az akció folytonosságát, és természetesen – nem utolsó sorban – minden adakozónak a nagyvonalú felajánlásokat.

Az ajándékosztás hangulatáról a Családok Átmeneti Otthonának előadása gondoskodott.