Derekasan helytállt csapatunk a túlerőben kézilabdázó Tatabánya ellen. Sokunknak csak későn esett le, hogy ma nem győzhetünk.

Egyáltalán nem tisztelte a pályán a Komló a Szegedet verő vendégeket. Markovićék nagy elánnal vetették magukat bele a küzdelembe. A Tatabánya csak a hatodik percben találta meg az Ante Granić által vezetett védelmünk ellenszerét. Támadásban Sunajko Filip vette át Jerković szerepét. A fiatal irányító kétszer is bevette Iancu kapuját. Nem ment ugyanakkor – a Dabason sziporkázó – Gebhardt Ádámnak. A hálóőr többször is túljárt az ősz egyik legjobbjának eszén.

Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok – kis szerencsével (Jerković üreskapus ívelésénél, Marković fölé pattintott labdájánál stb.) mi térhettünk volna előnnyel pihenőre. Ezzel szemben a Tatabánya egy számunkra szerencsétlen kapusgóllal szerezte meg a vezetést az első harminc perc végén. A krónikához tartozik, hogy nem kímélték egymást a csapatok. Különösen Jerković kapott nagyokat – egy alkalommal vérző szájjal kellett lecserélni – , de ezen az estén valahogy nem egyformán alkalmazták a játékvezetők – a szabályokat a két félnél.

Lemásolta a Tatabánya első félidei gólképtelenségét a Komló. Csapatunk 7 percig nem talált a kapuba, amit azonnal megbüntetett a vendégcsapat. A közönségnek mutogató – a sportszerűséget csak mások elmondásából ismerő – Vujović szórta a gólokat. (A szélső viselkedését Vladan Matic elégelte meg, aki időkéréskor alaposan megszidta játékosát, amiért vastapsot kapott a közönségtől – a szerk.)

Nyolcgólos tatabányai vezetésnél Jerković elkapta a fonalat. Rövid idő alatt négyszer beköszönt, amivel közelebb hozta a Komlót a vendégekhez, de ez már nem befolyásolta a két pont sorsát.

K&H Kézilabda Liga 15. forduló:

SPORT36 KOMLÓ–GRUNDFOS TATABÁNYA 25–28 (11–12)
Komló, 900 néző. V: Bócz, Wiedemann
KOMLÓ:Granić – Gebhardt 2, Grünfelder, Balázs S. 1, Pribanić 2, Jerkovic 4, Marković 4/3 Csere: Selymes (k), Sunajko 3, Katzirz 1, Obradović 2, SZKOKÁN 3, Szögi, KOVÁCS M. 2, Wéber 1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

TATABÁNYA: IANCU 1 – VUJOVIĆ 9/2, Bozsovicc 4, Juhász Á., Vranjes 1, Vrankovic 2, Pásztor Á. 3. Csere: Székely M. (kapus), Sipos A. 1, Dénes J., Szöllősi Sz., Ilyés 2, GRIGORAS 4, Harsányi G. 1. Edző: Vladan Matic
Az eredmény alakulása: 10. p. 3–3. 23. p. 7–9. 36. p. 11–15. 49. p. 16–24. 55. p.: 21–27
Kiállítások: 14, ill. 10 perc Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4
Kilvinger Bálint: – Küzdöttünk, hajtottunk, de a második félidő eleje eldöntötte a mérkőzést.
Vladan Matic: – A Szeged elleni meccs után csak egyet kértem, győzzünk, ezt megtették a srácok, pedig Komlón ilyen közönség előtt ez mindig nehéz feladat.