A Hélix Egyesület 17 fős csapattal utazott el az elmúlt hétvégén Barcsra. Még az idő is hozzájárult a Mikulás kupa elnevezésű versenyhez, hiszen ezen a reggelen bizony szakadó hóesésben indult útnak a csapat. Nem volt hiábavaló pár hóakadályt leküzdeni, ugyanis két tucat éremmel a nyakában tért haza a Hélix csapata. 

A kiváló rendezésű versenyen a sok érem mellett elhoztuk a verseny legeredményesebb fiú versenyzői címét is Schwarcz Botond személyében. Botond 4 arannyal büszkélkedhetett gyors, mell, pillangó és a 100m vegyes úszószámokban. Őt követte Turner Levente, aki 5 ezüstéremmel zárta a napot gyors, hát, mell, pillangó és 100m vegyes úszásban.

A kisversenyzőink is taroltak Fáskerti Izabella háromszor állhatott a dobogó legfelső fokára mell,hát és gyorsúszásban, míg legfiatalabb úszónk Lőrincz Dominik (2011) első helyezett lett mellúszásban, hátúszásban pedig ezüstérmes. Szomor Eszter 2 bronzéremmel gazdagította a csapat gyűjteményét mell és hátúszásban. Nagy Jáde harmadik helyezést ért el mellúszásban és 100m vegyesen. Fehér Tibor hátúszásban lett 1. helyezett, míg Szatár Hanna 3. helyezettként csapott célba ugyanebben a versenyszámban.

Három gyorsváltó csapattal is versenyeztünk, melyből a legidősebbek (Hanna,Tibi,Dávid,Botond) a harmadik helyre úszták be magukat.

Négy új versenyzőt is avattunk Dalmady Johanna (2009), Kis Milán (2007), Tóth Kevin (2008) és Pethő Anna (2006), akik most vette részt csapatunkkal először úszóversenyen.

A csapat tagjai voltak még: Kulcsár Vanda, Balla Vivien, Benczes Bianka, Szpatár Hunor, Horváth Dávid, akik sokszor egy hajszállal csúsztak le a dobogós helyezésekről és úsztak egyéni csúcsokat. Felkészítő edzők: Fáskerti Rita, Fehér Panka, Fáskerti Gábor.