A fiatalokra alapozva utazik a Sport36-Komló a Balmazújváros otthonába a Magyar Kupa 4. fordulójában.  

 

Magyar Kupa 4. forduló, Balmazújváros 2017.12.12. 18 óra:

Balmazújvárosi KK (NBI/B)– Sport36-Komló (NBI)

König Rendezvénycsarnok V: Felhő, Öcsi

A Balmazújváros eredményei az idei sorozatban: – Gyöngyös 30-28-ra, – Budakalász 30-28. A Sport36-Komló eredményei: Várpalota – 27-33, PLER – 27-31.

A Balmazújváros – 9 győzelemmel, 3 vereséggel – holtversenyben vezeti a bajnokság második vonalában a Keleti csoportot, ahol a Békésnek szintén 18 pontja van.

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője az utazás előtt elmondta, találkozón elsősorban azok a fiatal reménységek kapnak szerepet, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

A fiatal szakember sajnálkozott, hogy a csapat év végi programja sűrűbb lett, mint ahogy azt szerették volna, hiszen szombati Budakalász elleni mérkőzést követően három nappal már egy hosszú utat közbeiktatva, Balmazújvárosban vár tétmérkőzés a fiúkra. Nem szabad elfeledkezni a pénteki, Dabas elleni rangadóról sem, ami kevesebb, mint egy hét leforgása alatt a harmadik 60 perce lenne Selymeséknek – közel 1400 km utazással.

Így talán érthető a rutinos játékosok kímélése. Ám arról szó sincs – erősítette meg Kilvinger Bálint, hogy feltartott kézzel lépnénk pályára a fürdővárosban, hiszen a fiatal tehetségeink csapatba építése megfogalmazott cél a közeljövőt tekintve.