Az őszi kör utolsó mérkőzésén a Budakalász otthonába látogat a Sport36-Komló. Fotó: archív

K&H Kézilabda Liga 13. forduló:

CYEB Budakalász – Sport36-Komló

Budakalász, Omszk park 1. V: Bacs, Bóna

2017.12. 09. 18 óra

Csapatunk kezdi kiheverni a Cegléd elleni kudarc nyomait. A hangulat már lassacskán a régi. Ezt támasztotta alá Katzirz Dávid, a Sport36 védője is, aki azt is elmondta, hogy a Cegléd elleni hibákból tanulva a héten próbáltak javítani a támadás-befejezéseken. Az egykori válogatott játékos arra hívta fel a figyelmet, nem lesz egyszerű dolga csapatunknak Budakalászon, mert a hazaiaknak minden posztra legalább két egyforma képességű játékos jut.

A Budakalász a 10. helyen áll a bajnokságban 9 pontjával mindössze három egységgel van lemaradva a Komlótól. Nem számíthatunk sok jóra szombaton, hiszen a hazaiak jó passzban vannak. Bár legutóbb a Veszprémtől kikaptak, de az utolsó 5 meccsükön 6 pontot gyűjtöttek. (Nem mellékesen – óriási visszhangot keltve – pontot hoztak el a Szeged otthonából.)

Egyre jobb formában kézilabdáznak játékosai: a svéd Berggren lassan kezdi „megérni a pénzét”, a balszélső Fekete Dávid pedig meghívót kapott a válogatott bő keretébe is.

Nálunk nagy kedvvel kapcsolódott be a munkába – kéztörését követően – Gebhardt Ádám, de ő rá egyelőre nem számíthat Kilvinger Bálint. A jobbszélen továbbra is Szkokán Szabolcs kezd.

Tavaly nem sok babér termett számunkra a sárga-kék alakulat ellen. Hazai pályán 27-22-re kaptunk ki Sutkáéktól, idegenben pedig simán, 34-23-ra győzött a Budakalász. Van miért tehát hajtani: az első pontjainkat kell megszereznünk ellenük az Omszk parkban.