Államtitkár résztvevője is volt a hétvégén rendezett Rati kupának. A komlói vívók közül a juniorok szerepeltek a legjobban. Szokol Balázs 2., Gálffy Gyula a 3. helyen zárt.

Szombaton csaptak össze a régió utánpótlás párbajtőrözői Komlón, a Gagarin iskola sportcsarnokában. A Gaál Csaba Emlékversenyen a helyieken kívül pécsi, eszéki és zágrábi utánpótlásvívók léptek pástra. A nap folyamán összesen 81 nevezés érkezett 8 versenyszámban. A komlói vívók között a Villa Complov SC mellett a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola vívószakkörét is képviselték ketten. A győzelmek tekintetében tarolt a PEAC: hat alkalommal akasztottak aranyérmet a pécsi klub vívójának nyakába. Egy-egy versenyszámban a pécsi Nagy Lajos Gimnázium és a zágrábi Inter vívóklub versenyzője győzött. Helyi vonatkozású eredmények:

Bambi (U12) fiú, 17 induló: 9. Emich András (Villa Complov), 10. Szabó Benedek (Kodály) 11.Kovács Gergő (Villa Complov)

Újonc (U14) fiú, 8 induló: 8. Winkler Bendegúz (Villa Complov)

Újonc (U14) leány, 12 induló: 11. Szalai Fanni (Kodály)

Kadét (U17) fiú, 12 induló: 6. Sulyok Bálint (Villa Complov)

Kadét (U17) leány, 10 induló: 5. Selyem Léna (Villa Complov)

Junior (U20) fiú, 6 induló: 2. Szokol Balázs (Villa Complov) 3.Gálffy Gyula (Villa Complov)

Dr. Vitályos Eszter államtitkár és Polics József polgármester a verseny szünetében

Vasárnap országos szabadidős (B kategóriás) párbajtőrversenyeknek adott otthont a Gagarin iskola csarnoka. A Rati Komló Kupán a férfi és női viadalokon 14 egyesület 44 vívója mérette meg magát. Illusztris résztvevője is volt a komlói viadalnak. Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár is elindult a párbajtőrözők között.

A Villa Complov SC részéről három még utánpótláskorú vívó indult a férfi mezőnyben, ahol derekasan helyt is álltak, hiszen 31  induló közül mindhárman bejutottak a legjobb 16 közé, ahol Gálffy Gyula a 10., Szokol Balázs a 14., Sulyok Bálint a 15. helyen végzett.