A Borbála Hét árnyékában hozott döntéseket a komlói képviselő-testület. Az advent és a közelgő karácsony hangulatát felidézve zenével, verssel „hangoltak” a képviselők az év utolsó ülésére.   

 A képviselő testület néma főhajtással adózott a tragikus hirtelenséggel elhunyt iskolaigazgató, Huszár Zoltán emléke előtt. Döntés született arról, hogy a város saját halottjaként búcsúzik a Gagarin Iskola vezetőjétől.

A képviselő-testület 1.1 millió forint összegű rendkívüli támogatási igényt nyújtott be a szociális bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben foglalkoztatottak műszakpótléka kapcsán.  Ez a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás által fenntartott Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ Hajléktalan Szálló munkatársait érinti.

A képviselő-testület az autóbusszal végzett helyi, menetrend szerinti személyszállításra vonatkozó közszolgáltatási szerződés módosítását követően a közszolgáltatással 2019. december 31-ig a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt-t bízta meg.

Módosították a közterületek használatáról szóló rendeletet, mely elsősorban a vendéglátóhelyek teraszait, előkertjeit érinti.

Kutyafuttatókról hozott döntést a testület, a készülő kökönyösi (kelet) mellett, az új kutyafuttató Szilvásban, az egykori Felsőszilvási Óvoda megüresedett udvarán kaphat helyet, mely előreláthatólag tavaszra készülhetne el.

Diétás étkezési normát is bevezetnek 2018 januárjától a MEVID konyháin. Erre a diétás ételek előállításához szükséges nyersanyagok magasabb beszerzési ára miatt van szükség.  Jelenleg tejmentes, gluténmentes, laktózmentes, diabetes, halmentes, fruktózszegény, pépes és szójamentes diétás ételek készítésére van igény az iskolás fogyasztók körében.

A testület beszámolót fogadott el a Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet működéséről. A szövetkezet március 1-jével kezdte meg a működését. Az üzem palettáján jelenleg 13 féle tészta szerepel, melyet közétkeztetésben, viszonteladók segítségével, Komló mellett 24 vidéki településén értékesítenek.

Beszámoló hangzott el a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjról. A pályázatok elbírálásakor kiderült, hogy a következő évben  24 pályázó hallgató juthat hozzá „A” típusú ösztöndíjhoz.

A testület határozat értelmében anyagi támogatásáról biztosította a 8. alkalommal megrendezésre kerülő Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál, illetve a Komlói Napok és Bányásznap szervezőit.