A Szorgos Méhek Foltvarró Műhely kiállításával már november 29-én elkezdődött idén a Borbála Hét eseménysorozata. Fotó: archív

A hivatalos program december 1-jén kezdődik, amikor 13 órától a Díszpolgárok sétánya újabb emlékfával bővül. Ezúttal a bányalapító, Jánosi Engel Adolf tiszteletére ültettek fát az Arborétumban. Megemlékező beszédet Vass Dénes nyugalmazott bányamérnök mond.

14 órakor a Muzeális Gyűjtemény épülete előtt Jánosi Engel mellszobránál tartanak megemlékezést, majd szintén a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület, illetve a múzeum szervezésében kerül sor a hagyományos Településtörténeti Konferenciára, melyet dr. Hoppál Péter a térség országgyűlési képviselője nyit meg.

A pénteki nap programja a Komlói Színházban zárul, ahol a Magyaregregyi Hagyományőrző Egyesület lép színpadra. Ünnepi köszöntőt Polics József polgármester mond.

Vasárnap 8 óra 45-től Szent Borbála Emléktúra indul a múzeumtól.

December 4-én, Borbála napon is megemlékezéseket tartanak városszerte a Komlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet és a Tisztelet Komlónak Egyesület szervezésében.

Az Újtelepi emlékkőnél Grünvald Mátyás nyugalmazott bányamérnök mond beszédet. Előtte munkatársak felkeresik a komlói temetőben nyugvó egykori bányászkollégák sírhelyeit.

A Helytörténeti Múzeum Borbála-megemlékezésnek ad otthont, majd ünnepi szentmisét tartanak a katolikus templomban. Bányász lettél címmel a Márka-csille emlékhelyen közös gyertyagyújtásra kerül sor, majd a rendezvénysorozat fáklyás felvonulással záródik.