Megtartotta éves beszámolóját Komló Német Nemzetiségi Önkormányzata. A 2017-es esztendőt a felújított Nemzetiségek Házában – korábban Német Klub – értékelték.

A résztvevők Ábel János elnök és Rónáné Lusztig Ágnes alelnök részletes évértékelőjét hallgathatták. A beszámolóból kiderült, az idei esztendőben 10 hónap alatt 57 saját rendezvényt tartott a 90 taggal rendelkező Német Klub. Összesen 12 alkalommal ülésezett a nemzetiségi önkormányzat, amelyen 62 határozatot hoztak, amellett nagy figyelemmel kísérték a városban történt, a német ajkú kisebbséget érintő eseményeket. Említésre került a horvát és a roma önkormányzatokkal közösen tartott május 1-i Nemzetiségi Nap is.

Rónáné Lusztig Ágnes az oktatás oldaláról értékelte az évet a kiváló iskolai és versenyeredmények tükrében. Üdvözölendőnek tartotta, hogy 4 óvodában, 2 általános iskolában és a gimnázium 600 gyermek és tanuló műveli a német nyelvet és kultúráját különböző szinteken.

Polics József elismerően szólt az idei év teljesítményéről. Kiemelte a Német Klub és a nemzetiségi önkormányzat cselekvési kedvét. A polgármester fontosnak tartotta, azt a lendületet és kitartást, amellyel ez a közösség a német nyelvet ápolja és kultúráját őrzi.

A rendezvényen fellépett a Komló Városi Óvoda Szilvási Tagóvodájának német nemzetiségi csoportja, és a Német Klub kórusa – Pomázi Attila kíséretében.