A komlói méhészegyesület idén is megrendezte hagyományos „Legyen minden nap mézes nap„ című rajzpályázatát.

A Közösségek Házában rendezett díjkiosztón értékelték az alkotásokat.  Kis-Marics Tamás, a zsűri elnöke, Bálint Ferenc képzőművész, grafikus és Bohuny Tibor Zsolt, az OMME Komlói Helyi Szervezetének elnöke  426 rajzot értékelt a megadott szempontok alapján.

Az alkotó fiatalok idén is a méhészetet, a méz keletkezésének a folyamatát járták körül az idei pályamunkáikban.  Bohuny Tibor örömét fejezte ki, hogy évről évre igényesebb alkotások kerülnek a zsűri asztalára. Mint megjegyezte, látszik, a gyerekek komolyan állnak a feladathoz.

Kis-Marics Tamás zsűrielnök – a Gagarin Általános Iskola igazgatóhelyettese – technikai oldalról értékelte a rajzokat. A pontozásnál figyelembe vették az adott életkorhoz tartozó kiforrottságát, mondanivalót. A színezés pontosságát, a vonalak precizitását.

A pályázaton kiválasztott valamennyi rajzot kiállították a KH-ban. A kiállítás február 14-ig tekinthető meg a Közösségek Házában. A legkiemelkedőbb alkotások alkotói – kiknek May Gábor, az OMME megyei szervezetének elnöke és Szigeti Dalma mézkirálynő is gratulált – dobogóra is állhattak.

Különböző korcsoportokban születtek dobogós helyezések:

EGYMI: 1. Búzás 2. Orsós Zoltán 3. Papp Szandra

  1. Kántor Tamás, 2. Orsós Patrik 3. Tripsó Attila

Óvódások: 1. Bogdán Anna Kinga 2. Galambos Zsófia 3. Árki Ruben

Alsósok 1-2-3. osztály: 1. Csertei Gréta 2. Sams Amira Mária 3. László Nóra

Alsósok 4-5. osztály: 1. Kujbus Szonja 2. Tulinger Adél 3. Végh Marcel

Felsősök 5-6. osztály: Appl Fanni 2. Kis Zsófia 3. Benke Lara

Felsősök 7-8. osztály: 1. Benkő Dorina 2.  Takács Emese 3. Fetter Kinga

A közönségszavazatokat 2018. február 14-ig lehet leadni.