Negyedik alkalommal rendezte meg a Szakmatúra vetélkedőt a Komlói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. A sportközpontban 9 csapat játékosan ismerkedhetett meg a hiányszakmákkal.

“Köszönet a munkaügyi központ dolgozóinak – kezdte Polics József. Köszönet a segítségért, hogy játékosan mutatják be a szakmákat a tizenéves fiataloknak. Ez a legnehezebb kor, amikor válaszút elé állnak a fiatalok a pályaválasztás kérdésében. Sokan már egészen kis korban tudatosan készülnek arra, hogy mivel is szeretnének foglalkozni, de a többség számára csak később derül ki mihez is van érzéke igazán. Ez a mai program egy hatalmas segítség általános iskolásaink számára – tette hozzá nyitó beszédében a polgármester.

Kilenc általános iskola a térség egyes településeit –Magyarszék, Pécsvárad, Mindszentgodisa, Mecseknádasd, Mágocs, Komló  – képviselték, akik zsűri előtt – játékos keretek között mérették meg magukat felkészültségükről. A feladatok között – egyebek mellett – csecsemőgondozás, a hegesztéssel kapcsolatos ismeretek bemutatása, párnatöltés is szerepelt.

A Komlói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának osztályvezetője, Götzerné Páva Mária, mint házigazda mondott köszönetet a vetélkedő megvalósításához segítséget nyújtó támogatóknak. Az osztályvezető hangsúlyozta: a mai világban egyre nagyobb értéke van a sokszor jogtalanul alábecsült szakmáknak.

A Szakmatúra vetélkedő 2017 „vándorserlegét” idén a szászváriak vihették haza. A dobogó második fokára Pécsvárad, a harmadikra Magyarszék csapata állhatott fel.