Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Szociális Munka Napja alkalmából az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott rendezvényen adott át elismeréseket. Fotó: kormany.hu/Bartos Gyula/EMMI

A miniszter az ünnepségen, amelyen a gyermekvédelmi törvény elfogadásáról is megemlékeztek annak 20. évfordulója alkalmából, szakmai díjakat adott át. A kormány nevében megköszönte a szociális szakmában dolgozó “emberséges emberek” munkáját, akik mindenkinek, köztük a legelesettebbeknek is esélyt és lehetőséget akarnak adni arra, hogy minél teljesebb értékű életük legyen.

Komló városát Elmontné Popán Ildikó, a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője képviselte. Városunk szociális szférája a 20 éves gyermekvédelem törvény alkalmából elismerő oklevélben részesült a gyermekvédelem terén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Molnár Zoltánné alpolgármester, Elmontné Popán Ildikó és Polics József a komlói ünnepségen

Polics József polgármester a díj kapcsán elmondta: “Büszke vagyok azokra a kollégákra, akik a családsegítő és gyermekvédelmi szférában dolgoznak. Az elismerés annak is köszönhető, hogy az elmúlt években Komló városa mindig kezdeményező volt az ezt a területet érintő kérdésekben. Gondolok itt a nagyobb pályázatokra – PILOT, DDOP, TIOP – amikre mindig kezdeményezően pályáztunk, vagy éppen a hétköznapi munkára, hogy ebben a kiemelten fontos szférában mindig a legjobbat tudjuk nyújtani.”