A Szociális Munka Napja alkalmából tartottak ünnepséget Komlón. A Komlói Színházban tartott zenés műsor előtt városi elismerések átadására került sor. Fotó: Komló város elismerését idén Várnagyné Dallos Ilona vehette át

A jeles nap alkalmából “Komló város szociális munkájáért” díjat vehetett át Várnagyné Dallos Ilona. A Szent Borbála Otthon Nonprofit Közhasznú Kft. Székhely intézmény telephelyvezetőjének, a szociális területen az idős ellátásban több évtizedes példaértékű vezetői és szakmai munkájáért részesült elismerésben

Ahogy Polics József polgármester ünnepi beszédében rámutatott: “Szeretném, ha tudnák, hogy nincsenek egyedül küzdelmeikben. Önök, akik annyi figyelmet és törődést szentelnek másoknak, szintén megérdemlik ugyanazt az odafigyelést.  Az elmúlt években korszerűsítettük a bölcsődei dolgozók munkakörülményeit, valamint  javítottuk a szociális otthonok és az idősek klubja külső és belső infrastruktúráját. Jelenleg a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületének korszerűsítése folyik. Jövőre pedig megújul a Pécsi u. 42. sz. alatti szociális otthon is. Reméljük, sikeresek lesznek a futó pályázataink is és akkor a Hajléktalanszálló is teljesen új köntöst kap.

A városvezető ugyanakkor hozzátette: “Hiába a megújult környezet, a korszerűen felszerelt épületek, ha nincs, aki tartalommal azt megtöltse, a beruházások épp az Önök áldozatos munkája következtében válnak értelmessé és értékessé.”

Az ünnepségen több intézmény számos dolgozója részesült elismerésben:

A Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ munkatársai közül Szabó Árpádné, Szabó Dana Edina és Farkas Imréné részesült elismerésben.

Hencz Jánosné a Komlói Közös Önkormányzat Hivatal Szociális Irodájának dolgozója vehetett át oklevelet.

A SZOCEG Nonprofit Kft. Mecsekjánosi Időskorúak Otthona két munkatársa – Deákné Kovács Margit és Gyurka Angéla – kapott elismerő oklevelet munkájáért.

Ezt követően a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai – Hohnerné Koncsag Mónika, Potyondi László, Rigerné Kerekes Szabina és Kemsei Klaudia – sokrétű munkájukért vehették át az elismerést a színpadon.

Végül, de nem utolsó sorban a Szent Borbála Otthonban is példaértékű sok éves munkáért jutalmazták – Bulátkó Imre Gáborné, Tóth Gyöngyvér, Búzás István, Dobosi Zoltánné, Kruzslicz Attiláné és Virágh Viktória – a kollégákat.

A színpadra hívták Elmontné Popán Ildikót,  a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjét is, aki pár napja Budapesten – Komló Város Önkormányzat nevében vehetett át díjat.