Ismét megrendezésre került a nagy sikerű országos rendezvénysorozat, a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Idén Komló is csatlakozott ahhoz a több mint 90 településhez, amelyek részt vesznek a programban. 

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, Polics József polgármester, Steinerbrunner Győzőné, a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény igazgató és munkatársai fogadták a rendezvény keretein belül a Gagarin Általános Iskola 7. osztályos tanulóit.

A foglalkozás A Mecseki Gyémánt nyomában címet viselte, amelynek célja, hogy a vitrinből ellopott kristályt a csapatokra osztott iskolások játékos feladatokon keresztül – nyomokat követve a múzeumban – megtalálják.

“Számomra különösen fontos, hogy Komló is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatához, hiszen célunk, hogy minél több magyar városban kapcsolódjanak be a fiatalok a kulturális vérkeringésbe. Az államtitkárság 10 éves kezdeményezésének további célja, hogy akik még nem rendszeres látogatói az ilyesfajta intézményeknek – könyvtár, múzeum – , azok felé mi tegyünk egy lépést színes programok segítségével, megadva ezzel a kezdő lökést számukra. A közel 100 település 264 program közül választhat kedvére. Ez a fajta múzeumpedagógiai foglalkozás azért tekinthető eredményesnek, mert a tantermeken kívül okít és tanít játékos, izgalmas keretek között” – fogalmazott Hoppál Péter az intézményben tett látogatása során.

Polics József jó kutakodást kívánt a hetedikeseknek. Kiemelte; a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény nagyon sokrétű, és a munkatársai meg is tesznek mindent annak érdekében, hogy vonzó is legyen a sok program a publikum előtt.