A kilencvenes évek kézilabda-őrületét idézte a Mol-Pick Szeged komlói vendégjátéka. Nemhogy ülőhely, de még talpalatnyi állóhely sem volt a kezdő sípszó elhangzásakor a sportközpontban. A második félidő elejét eltekintve méltó partnere voltunk a Nantes ellen készülő vendégeknek.

K&H Kézilabda Liga 9. forduló:

Sport36-Komló –Mol-Pick Szeged 27-37 (15-20)
Komló, 1200 néző Vezette:  Altmár, Horváth

KOMLÓ: GRANIĆ – GEBHARDT 3, Obradović 2, Balázs, JERKOVIĆ 5, Grünfelder 1, MARKOVIĆ 9/4. Csere: Selymes (k), Sunajko 2, Szkokán 1, Laufer 2, Katzirz, Kékesi, Kovács M. 2, Hoffmann. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

 SZEGED: Sego – Fekete, BALOGH/1 ZSITNYIKOV 5, Bánhidi 3, Gorbok 2, Kälmann 2. Csere: Sierra (kapus) 1, Sigurmannsson 4/3, Goncalves, BODÓ 6, Buntic 1, RODRIGUEZ 5, Blazsevics 1, Gaber 1, Zubai 2. Edző: Carlos Pastor

Hétméteresek: 4/4 illetve 5/4    Kiállítások: 2 perc  illetve 8 perc

 A kezdődobást Grünfelder Péter kis hódolója végezte el, ám a gólok sorát nem a kőkemény játékos, hanem az izlandi Sigurmannsson nyitotta. Az első percekben rendre a vendégeknél volt az előny, ám Gorbok kiállítását követően kétszer is gólelőnyben játszhattunk. 8-8-ig tartottuk a lépést a Szegeddel, ezt követően egy hajszálnyival Bánhidiék jártak elől. A 17. percben nyílt ki jobban az olló. Háromgólos vendégvezetésnél – hibáztak Pastorék. Tévedésből többen voltak pályán a kék mezesek, mint amit a szabályok megengedtek. Kettős emberelőnyünket sikerült kihasználni – lendületet vett csapatunk, 13-14-nél a döntetlenért támadhatott, de Marković ziccert rontott. Ennél közelebb már nem kerültünk a vendégekhez, mert míg több alkalommal is könnyű labdát adtunk fel Segonak, addig Bodó Ricsi válogatott formában tüzelte kapunkat. Az átlövő zsinórban négyszer szaggatta meg hálónkat.

Ötgólos szegedi vezetéssel kezdődött a második játékrész. És sajnos hamar el is dőlt a mérkőzés. Míg Jerkovićék nyolcperces gólszünetet tartottak, addig Bodóék továbbra is jól céloztak. A 37. percben már 9 gól volt a különbség. Ezt követően – kicsit érthetetlen módon – a vendégek átmentek “durvába”, több szituációban is a kiállítás határát súrolták, ám a játékvezetők ma nem egyenlő mércével mértek, így hiába volt egy négyperces fellángolásunk, csak szépíteni sikerült. Kilvinger Bálint a találkozó utolsó harmadában a fiataloknak is játéklehetőséget adott. A tízgólos vereség ellenére a publikum vastapssal jutalmazta csapatunk játékát.

Kilvinger Bálint: “Jól küzdöttünk, bár védekezésben akadtak nehézségeink. A második félidő eleje kaotikusra sikerült, de nem adtuk fel.”
Carlos Pastor: “Akkor tudtuk eldönteni a mérkőzést, amikor az első félidő végén és a második elején összeállt a védekezésünk. Utána mindenkinek lehetőséget adtunk, rotáltuk a csapatot.”

 A nap másik mérkőzésén:

Balatonfüred –Telekom Veszprém 25–39 (11–18)