Védjük meg Magyarországot címmel tartott lakossági fórumot Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Komlón, a Nemzetiségek Házában.

Szinte egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a pénteken tartott lakossági fórumon Komlón, aminek témája a Nemzeti Konzultáción való részvétel népszerűsítése volt.

A fórumon Kósa Lajos előadását – a komlóiakon és  számos pécsi érdeklődő mellett – a politikai közélet több szereplője is meghallgatta, így dr.Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, Polics József Komló polgármestere, Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője és Decsi István Pécs alpolgármestere is részt vett az eseményen.

Hoppál Péter elöljáróban a helyiekhez szólt. Hangsúlyozta, ezekben a kihívásokkal teli időszakban fontos, hogy érezzük a Kormány jelenlétét, amelyet akkor is megtapasztalhattunk, amikor – az önkormányzattal összefogva – konszolidálta a város 3 milliárdos adósságát. És akkor is, amikor 2015-ben ellenőrizhetetlen helyzetet sikerült a Kormánynak kordában tartani hatékony intézkedésekkel. Az államtitkár hozzátette, a Nemzeti Konzultáció tétje, hogy a Soros-terv meggátol-e bennünket abban, hogy az önvédelmünket továbbra is fenntartsuk. Különben elveszítjük önállóságunkat, “migránsország” leszünk. Megjegyezte: Nemzetiek vagyunk, patrióták vagyunk. Van mire büszkének lennünk, és van mit megvédenünk. Magyarország egy irányban gondolkodik, számon tartja nemzeti értékeit.

Kósa Lajos kifejtette: “Szeretnénk kérni mindenkit, hogy töltse ki a konzultációs kérdőívet és azt küldje vissza. Nagyon fontos számunkra az emberek véleménye. Akkor tudjuk igazán képviselni Magyarország érdekét, ha erre felhatalmazást kapunk. Mi a migránsokat nem beengedni akarjuk, hanem ehelyett saját hazájukba akarjuk vinni a segítséget, hogy ott tudjanak boldogulni. Ennek a politikának a képviselete csak akkor lehetséges, ha minél több magyar támogatja ezt. A Nemzeti Konzultáció lényege, hogy Európában lássák, a magyarok ebben a kérdésben egységesek.”

Kósa Lajos a majd’ háromórás fórumon ecsetelte a tőzsdespekuláns Soros György elképzelését a migránsok betelepítésével kapcsolatban, amelynek egyik célja a nemzeti kormányok meggyengítése (a multik nem szeretik az erős kormányokat), végső soron pedig az, hogy Európa nagy hitelt vegyen fel, ezzel kiszolgáltatottá váljon a pénzügyi köröknek. A Soros-terv alapján évente 1 millió bevándorlót telepítenének Európába, akiket kvóták szerint osztanának szét. A terv szerint minden bevándorlónak 9 millió forintot adnának.

“Azért küzdünk, hogy a nemzeti Kormány hosszú távon tudja képviselni a magyarok érdekeit. Nem akarunk bevándorlóország lenni, ehhez jogunk van” – nyomatékosította Kósa Lajos.