Megkezdődött a 2017/2018-as sakkszezon a Nemzeti Bajnokság 2. és 3. vonalában. Hétvégén Győrben ültek sakkasztalhoz az NB.I.B-s sakkcsapat tagjai. A 12 táblás küzdelem 5 órai játék után kétpontos győzelemmel zárult.

Nem valami jól kezdődött a mérkőzés hiszen Thürmer Jenő hamar hátrányba került és több táblán is döntetlen eredménnyel álltak fel sakkozóink. Hiába voltunk 10 táblán is papíron erősebbek az újonc győri csapatnál, igencsak meg kellett küzdenünk minden pontért. Előbb Amrein Roland, majd Karsa László került előnybe és nyerte meg a partit. Később a 3. táblás horvát vendégjátékosunk nyert gyalogot és mérkőzést.

Jól sikerült az ifjúsági korú Kresz Ádám bemutatkozása is, jó játékvezetéssel döntetlent ért el.  A végén már csak két meccs tartott, sajnos az 1. táblán Csiszár Csaba óriási küzdelemben maradt alul fiatalabb ellenfelénél. A 6. táblán pedig Iván Attila győzött nemzetközi női mester ellenfelével szemben gigászi csatában.

Csiszár Viktória döntetlent ért el riválisa ellen

NB.I.B. Charousek csoport

Eredmények: Győri ESE – Komlói Bányász I. 5 : 7

Komlói győztesek: Mrkonjic N., Karsa L., Iván A. és Amrein R.

Döntetlent ért el: Leventic I., Goric E., Bihercz G., Kökény G., Kresz Á. és Csiszár V.

A csapat a 2. helyről várja a november végi rangadót a Nagykanizsai csapat ellen.

 *     *     *

A komlói „fakó” csapat Decsen játszott és vereséget szenvedett. A Decs csapata anyagi gondok miatt visszalépett az NB.I.B-től így az NB II-be került, ahol biztos győzelmet aratott a komlói fiúk ellen.

NB.II. Asztalos csoport

Eredmények: Decs – Komlói Bányász II. 9 : 3

Komlói győztes: Száz Ferenc

Döntetlent ért el: Györke Zoltán, Zámodics Ferenc, Páter Péter és Kresz Ádám

November végén Kaposvár ellen lesz rangadó.