Módosította a város ezévi költségvetését legutóbbi ülésén a komlói képviselő-testület. A legfontosabb változtatás, hogy a bevételek és a kiadások kedvező alakulása miatt több, korábban befagyasztott tétel kifizetését engedélyezték. Így megkapják az év elején megígért cafeteria-juttatásokat az önkormányzati és társulási intézmények dolgozói.

Számos jó hírrel szolgált a komlói önkormányzat, miután a képviselő-testület legutóbbi ülésén áttekintették és módosították a város költségvetését. Az év eddigi időszakának adatai alapján ugyanis kedvezően alakultak a bevételek és a kiadások egyaránt, ami megteremtette a lehetőséget korábbi költségvetési szigorítások, például a cafeteria-fizetések befagyasztásának visszavonására. „Az önkormányzati és társulási intézmények dolgozói mindenütt megkapják ezeket a béren kívüli juttatásokat, méghozzá az év elején meghatározott összegben és feltételek szerint” – részletezte a jó hírt Polics József polgármester.

Szeptember végéig az időarányosan tervezettnél több adóbevétele volt Komlónak, elsősorban a helyi gazdaság erősödésének, a cégek növekvő jövedelmezőségének köszönhetően. Közel 40 millió forint bevétel származott különféle ingatlanok értékesítéséből, 26 millió forintnyi többletforrást kapott az óvoda és a bölcsőde, továbbá sikerült rendezni a KEHOP-pályázatok ÁFA-fizetésének kérdését. Csak utóbbitól 116 millió forinttal javult a költségvetés egyenlege.

„Az év elején várt 800 millió forint feletti költségvetési hiányunkat mintegy a felére csökkentettük. Ennek is jelentős részét fedezheti az a 226 millió forintos kiegészítő működési támogatás, amelyre már benyújtottuk a pályázatunkat és bízunk a pozitív elbírálásban” – nyilatkozott optimistán a polgármester.

A számok alapján a pénzügyi szakemberek joggal feltételezik, hogy éves szinten is bevételi többletre számíthat a város. Szintén kedvezően befolyásolta az egyenleget, hogy az elbírált és megnyert pályázatok előlegét is megkapta Komló. Ezzel vissza lehetett pótolni azt a pénzt, amelyet korábban önerőből előlegezett meg a város, hogy a különféle építési, felújítási projektek elindulhassanak.