A kódolásé volt a főszerep a szakgimnáziumban október 7. és 22. között.

Az iskola, a PSzC Komlói Szakgimnáziuma (Alkotmány u. 2) informatika ágazati képzést is folytat, ezért csatlakozott az EU Code Week rendezvénysorozathoz. Célul tűzték ki, hogy elnyerhessék a legaktívabb magyar iskola címét, amely 1.500000 Ft értékű oktatási eszköz nyereménnyel is jár.

A programozás hete rendezvénysorozat keretében, programozás tanórákat, és olyan délutáni programokat szerveztek, amivel a tanulókhoz, szülőkhöz is eljut az EU Code Week üzenete: programozni hasznos és szórakoztató, programozni bárki megtanulhat, és a programozás oktatásával a legjobb karrierlehetőségek nyílnak meg a diákok előtt. Célunk az volt, hogy minél többen kipróbálhassák a programozás alapjait, bepillantást nyerjenek a programozók mindennapjaiba, munkájukba.

Előkészítő lépésként a 10.A osztályos diákok megformálták az IVSZ felkérésére a CodeHunter felirat O és E betűit. Megszervezték Komló első Kódvadász játékát a belvárosban. A Szilvási Általános Iskolából felsős osztályokat hívtak meg rendhagyó informatika órákra, ahol LEGO EV3 robotok programozásával ismerkedhettek meg. A nem informatika szakos diákokat is bevezették a programozás érdekes világába, informatika és matematika órákon, a gyakorlatban bemutattunk egyszerű programozási felületeket, ahol programozás alapjait játékosan el lehet sajátítani. (LightBot, MineCraft.)

Mind a 4 informatika szakos osztály osztálykirándulás keretében nézte meg Szegeden az informatika történeti interaktív kiállítást. Nyelvórákon angol illetve német nyelven robotot irányítottunk. Flashmobbal zárták a rendezvényt, amelyen 100 diák a szegedi katicát emelte a magasba.

Magyarország idén 497 eseménnyel a 6. helyen végzett, ehhez Komlón a mi intézményünk 27 eseménnyel járult hozzá.