Az Idősek Hónapja keretében 13. alkalommal rendezték meg a Generációs Táncházat Komlón.

Idősek élvezhették a dallamokat és a koreográfiákat a komlói Színház- és Hangversenyteremben a Szent Borbála Otthon szervezésében.

A telt házas műsoron Baranya megye időseket ellátó intézményei, civil szervezetei, Komló városának oktatási és nevelési intézményeinek diákjai léptek fel.

A „Mutasd meg mit rejt a szíved” mottójú rendezvényt Polics József polgármester és Seres Józsefné (Kata) a Szent Borbála Otthon szakmai igazgatója nyitotta meg.

„Aki ma itt van – néző, fellépő, zsűritag -, már megmutatta mit rejt a szíve” – kezdte nyitógondolatait az igazgatóasszony. „Fontosnak tartjuk, hogy találkozzanak a generációk. Találkozzon a bölcsesség, a gyermeki tiszta szeretettel. A közösen épített generációs hidat, csak így tudjuk tovább erősíteni és kislépésekben együtt egymást segítve áthaladni rajta”- tette hozzá.

Polics József polgármester elmondta; már 5 éve nagyszabású rendezvényen ünnepli Komló városa az időseket. Kiemelte, rendkívül fontos, hogy fejet hajtsunk előttük, nemcsak az idősek hónapja keretein belül.