Október 18-án a Komlói EGYMI adott otthont a minden évben megrendezett Speciális Iskolák Szabadidősport Napjának.

A megyéből 10 intézmény közel 150 tanulója nevezett a versenyekre. A Sportcsarnokban rendezett sportnapot Polics József, Komló város polgármestere, a rendezvény fővédnöke köszöntötte és nyitotta meg.

Pappné Csutorás Zsuzsanna intézményvezető köszöntő beszédében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a speciális intézmények tanulói minél több sportrendezvényen vegyenek részt, és a sport terén sikerélményhez jussanak.

Bognár Miklós, a FOBMSZ vezetője köszöntőjében kiemelte a mozgás fontosságát, amely az egészséges életmód alapja.  A Megyei Sportnapon különféle sportágakban próbálhatták ki magukat a tanulók.

A Városi Sportközpontban ügyességi versenyen, fekvenyomó versenyen, és különféle szabadidő sportokban mérhették össze erejüket, ügyességüket a csapatok. A KBSK pályán a kispályás labdarúgás és a mezei futás került lebonyolításra.

 Pappné Csutorás Zsuzsanna, a Komlói EGYMI vezetője hálás volt az esemény támogatóinka:  “Ezúton szeretnénk megköszönni Polics József polgármester úrnak és Komló Város Önkormányzatának, hogy anyagi támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeres megvalósításához.”