A DÖKE szektorlabdázója vezényletével megnyerte az Európa-bajnokságot a magyar válogatott. Fülöp Elemérrel felálló csapatunk Romániát verte a lakitelki döntőben.

Egyéniben, párosban és a csapatversenyek során is magyar aranyérem született Lakitelken, a szektorlabda Európa-bajnokságon.

Szektorlabdában a házigazda magyar csapat Románia (szintén magyar játékosok alkották) legjobbjain kerekedett felül  a döntőben a Fülöp Elemér, Szatmári Tamás, Szili Balázs, Lukács Viktor, Bottyán Zoltán összeállításban. Egyéniben is két magyar csapott össze a fináléban. Ifj. Farkas Gábor Szili Balázsnál bizonyult jobbnak. Párosban, a Kiss István-Mészáros György alkotta kettős nyert. A mezőnynek tagja volt – a sokszoros világbajnok, a szintén DÖKE-tag – Szendrei Tibor.

A 12 érintéses szakágban a Puskás Zoltán, Puskás László, Kiss Levente, Nagy Lajos, Horváth Imre összeállítású magyar válogatott a románokat győzte le a fináléban, míg egyéniben Szathmáry Károly Kovács Nándort múlta felül.

A résztvevők többnyire a Kárpát-medencéből érkezett, de jöttek versenyzők Norvégiából is. A katalán csapat visszalépett a népszavazás miatt kialakult helyzet következtében. Indult viszont az első Eb-jükre készülő lengyelek. A magyarok mellett a legjobbaknak – a több magyart soraikban tudó – románok és szerbek számítanak. Sokan közülük magyar csapatokban “gomboznak”.

Hiegl ZsoltSportA DÖKE szektorlabdázója vezényletével megnyerte az Európa-bajnokságot a magyar válogatott. Fülöp Elemérrel felálló csapatunk Romániát verte a lakitelki döntőben. Egyéniben, párosban és a csapatversenyek során is magyar aranyérem született Lakitelken, a szektorlabda Európa-bajnokságon. Szektorlabdában a házigazda magyar csapat Románia (szintén magyar játékosok alkották) legjobbjain kerekedett felül  a döntőben a Fülöp...