Lassan elfogynak a kihívások Szinyákovics Béla „térképén”. Hideget, meleget vagy éppen esőt, szárazságot is leküzdött már a „Jegesmedvelökő”-re keresztelt biciklijén a komlói kerékpáros. A nyugdíjas kalandornak már-már háborús övezet felé kellene tekernie, hogy egy kicsit megkottyanjon.

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület rendezésében Szinyákovics Béla komlói kerékpáros volt a vendége az októberi Közéleti klubnak. A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben tartott úti beszámolót Polics József gondolatai nyitották: Elképesztő évről évre, amit Béla kerékpáron véghezvisz. Emeljük ki, hogy mindezt telefon, internet és egyéb okoseszköz használata nélkül teszi. Emberfeleletti teljesítmény, hiszen a legtöbb ember már a hétköznapokban sem tud létezni az online világ nélkül, nemhogy ekkora kihívást véghezvigyen. Gratulálunk neki és várjuk a következő kalandot.

Szinyákovics Béla háta mögött egy Európa térkép lógott a falon, amin az elmúlt esztendők kilométerei voltak megjelölve piros fonallal. Mint ahogy pók szövi a hálóját, olyan alakzatban gyűri maga alá az utat a komlói nyugdíjas.

A Nyugati-fok sikeres elérése emlékére és dicsőségére Szinyákovics Bélanak a kiváló komlói kerékpárosnak Polics József Komló város polgármestere és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület kupát adott át a rendezvény keretein belül.

Béla a Cabo da Roca sikeres meghódítását képekkel prezentálta a közönségnek, és egy nagy adag történelemmel fűszerezte útja minden mozzanatát a hallgatóságnak.

Szinyákovics Béla és kerékpárja mögött 24 ország, 18 főváros,  és 50.000 km van.