Második alkalommal rendezi meg Komló Város Önkormányzata Városgondnoksága – az országos kezdeményezéssel párhuzamosan – a „A legszebb konyhakertek” versenyt.

A program célja a lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt. Az idén is meghirdetett megmérettetésre 22 magánszemély és 2 óvoda is benevezett.

A kategóriára – Balkon, Zártkert 3 vegyes, Normál 50m2 felett, Mini 50 m2-ig, Közösségi – lebontott versenyen csak dobogós helyezések, illetve különdíjak születtek. A helyezésekhez járó kertészeti ajándékokkal gazdagodtak a benevezett termelők. Feuerstaller Terézia komlói főkertész hozzátette; kivétel nélkül, igényesen gondozott, nagy szakértelemmel művelt kis konyhakerteket láthattunk, amelyek számomra mind dobogóra állhattak.

Polics József kiemelte; a mai világban rendkívül fontosak az efféle törekvések. Nem mindegy, hogy mi kerül a tányérunkra. A legegészségesebb élelmiszerek a magunk által megtermelt földi javak. Fontos lenne, ezt a termelői tudást továbbadni a soron következő nemzedéknek, hogy ők is birtokában legyenek a háztáji finomságok „receptjének”.

A magánszemélyek mellett – Fuisz Ferenc, Jeney Kornélia és Odor Erzsébet, Kovács István és neje, Palocz Bálint, Hoffmann Mihály és neje, Rabitovszky Bernadett, Szakács Istvánné, Rabitovszky Gyuláné, Bogdán Lászlóné, Bozsok Sándorné és Takács Józsefné, Dékány Gábor, Elter Ottóné, Fajcsi György, Ifj Farádi-Szabó Imréné, Farkas Gyuláné, katona József és neje, Kovács Míra és Kovácsné Gáspár Lívia, Murber Jószefné, Póth Jánosné, Spangenberger Rudolf, Tóth Báintné, Szilárd Antalné – két óvoda is: Komló Városi Óvoda Gesztenyési Tagóvoda és a – Hunyadi utcai Tagóvoda is benevezett a versenyre. Az emíltett két oktatási intézmény kiemelten fontosnak tartja már kis korban megismertetni a gyerekeket a kertészettel és a “zöld” szemlélettel.

HegyhátMédia Kft.Kiemelt hírekKözéletMásodik alkalommal rendezi meg Komló Város Önkormányzata Városgondnoksága - az országos kezdeményezéssel párhuzamosan - a „A legszebb konyhakertek” versenyt. A program célja a lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt. Az...