A Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnökének Petruska Istvánnak a meghívására komlói küldöttség járt Beregszászon.

Polics József polgármester, Schalpha Anett és Szarka Elemér önkormányzati képviselők voltak tagjai annak a hivatalos küldöttségnek, amely a kárpátaljai Nemzetközi Bereg Fesztiválon képviselte városunkat.

A szeptember végi, október eleji, háromnapos fesztivál a mi „komlói napunk” megfelelője. Küldöttségünk programjában szerepelt – a komlói adományból megszépült óvoda megtekintése, ahol a konyhában végeztek el felújítást, valamint eszközfejlesztésre is sor került.

Polics József elmondta, idén sem mentünk üres kézzel. A partnerség jegyében ezért most ágyneműket, játékokat, a mindennapi élethez nélkülözhetetlen felszerelést adtunk át az óvoda képviselőinek.

Polics József vegyes érzelmeit tolmácsolta a kinti helyzetről. Mint megjegyezte: „a látogatást áthatotta a magyar-ukrán viszonyt megmérgező ukrán közoktatási törvény, ennek ellenére optimista magyarokkal találkozhattak a hétvége folyamán. Gesztusértékű volt, hogy az ukrán kormánybiztos magyar szavakkal fogadta küldöttségünket.”

„A magyar közösség nyugalomban van, ennek ellenére aggódva tekintenek a jövő felé” – idézte fel a kárpátaljai hangulatot a városvezető.