Komló – még májusban – rekordot döntött a Richter Egészségvárosok történetében, 9.304.400 forintot gyűjtöttek össze a helyiek példátlan összefogásukkal. A városlakók aktivitása már a több ezer főt számláló egészségsétán is megmutatkozott, amely a kórháztól a rendezvénynek otthont adó Eszperantó térig tartott.

“A Komlói Egészségcentrum a befolyt összeget egy digitalizáló röntgendetektorra fordította, amelynek köszönhetően javulni fog a betegellátás minősége” – adta hírül dr. Tánczos Frigyes Attila, az intézmény főigazgatója. Ez egy nagyon nagy előrelépés lesz a tüdőgyógyászatban és a röntgendiagnosztikában – tette hozzá a főigazgató.

Ahogyan azt a vele készített interjúban elmondta; a Komlói Egészségcentrum teremtette meg a lehetőséget, hogy az Egészségváros Komlóra látogasson, de a komlóiak aktivitásukkal  bebizonyították, hogy a jó ügy érdekében egy emberként mozdulnak meg. A főigazgató köszönetét fejezte ki Komló Város Önkormányzatának, a szervezőknek és a lakosságnak, hogy ünnepnappá varázsolták május 27-i rendezvényt.