Kovács Kati és Koncz Tibor koncertjével köszöntötte az önkormányzat a város legtapasztaltabb polgárait az Idősek Hónapja alkalmával.  

Már ötödik éve, hogy az Idősek Hónapja alkalmával nagyszabású ünnepséget szervez az önkormányzat a városban élő idősek tiszteletére. Az idei programban a Kossuth-díjas énekesnő, Kovács Kati és Koncz Tibor zeneszerző lépett fel a sportközpontban.

A fél évtized alatt megszokhattuk, rendszeresen megtelik az időseket köszöntő rendezvényen a sportközpont lelátója és küzdőtere. Így történt ez idén is, gyakorlatilag telt ház hallgatta – a rendezvény idején, hivatalos úton Japánban tartózkodó – dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár, videoüzenetét.

A bejátszásban térségünk országgyűlési képviselője  a város szépkorú polgárait köszöntötte, azokat, akik sokat tettek azért, hogy a város fejlődjön, épüljön, szépüljön. Ezzel kapcsolatban megjegyezte:„Ma már nem csak Magyarországon, hanem külföldön, távolból érkezett vendégek is, azt mondják, hogy csodálatos gyöngyszem, egy kis „tündérkert” Komló.” Hozzátette: „Mi büszkék vagyunk arra, hogy az itteni emberek vendégszeretete, áldozatkészsége hozzá tud járulni ahhoz, hogy ez a térség ne csak gazdag múlttal, ne csak gyökerekkel, ne csak hagyományokkal rendelkezzen, hanem jövővel is.

Hoppál Péter egyben támogatást, segítséget kért ahhoz, hogy a mostani aktív generáció, a gyermeküket nevelők együttműködve, összekapaszkodva- az idősek tapasztalatára támaszkodva – egy reményteli jövőt és egy boldog társadalmat építsenek itt Komlón, Baranya megyében és az egész Magyar Nemzetben.

„Isten éltesse Önöket az Idősek Világnapja alkalmából” – zárta videoüzenetét térségünk országgyűlési képviselője.

Polics József polgármester Kovács Kati slágerének kezdősorával (Úgy szeretném meghálálni) köszönte meg a város idős polgárainak, amit Komlóért aktív idejükben tettek. Mint mondta: „Önök azok, akik a várost biztos alapokra helyezték. Hálával tartozunk azért, hogy a jövő nemzedékének Önök adtak itt életet.”

A Die Bayerkrainers trió

A koncert első felvonásában a kiváló Die Bayerkrainers trió alapozta, meg a hangulatot. Majd Kovács Kati és Koncz Tibor nagy slágereik – többek között a Kék az ég és zöld a fű, Most kéne abbahagyni, A régi ház körül, Józsi hol vagy  segítségével idézte fel a hallgatóság fiatal korát.