Nagyszabású díjátadó gálán adták át a Hét Domb Filmfesztivál kategória-győzteseinek az elismeréseket. A fesztivál fődíját Molvay Norbert „Ha nem segít a mindenható”című alkotásáért vehette át.  

Ünnepélyes külsőségek között zárt a komlói filmes seregszemle. Vörös szőnyeg, fotósok várták a Hét Domb Filmfesztivál résztvevőit a Komlói Színház bejáratánál.

A színház nagytermében adták át a kategóriák legjobbjainak járó elismeréseket. Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője zárszavában elismeréssel szólt a fesztiválról.  Mint mondta: „Komló jó döntést hozott, amikor – kihasználva a város adottságait és a befogadó közeget – elhatározta, hogy kipróbálja magát, mint fesztiválváros. Hiszen úgy alakult, hogy a korábbi kórusfesztivál-helyszín mára már az amatőr színjátszás fontos fellegvárává is vált.

A támogatókkal, a befogadó közeggel és azzal, hogy Sára Sándor, Rofusz Ferenc és Ternovszky Béla is az ügy mellé állt – egy olyan fantasztikus együttállás született meg, ami magas presztízsűvé tette a komlói filmes rendezvényt.

Hoppál Péter bizakodását fejezte ki, hogy a Los Angelesből, Dubaiból, az arab világból és Amerikából érkezett résztvevők mellett a magyar filmesek is megtalálták ebben az új fesztiválban helyüket, saját szerepüket.

„Tisztelettel köszönöm meg a zsűri munkáját, köszönöm a város vezetésének, hogy jó helyszínt szolgáltatott a fesztiválnak, s köszönöm a közönségnek, hogy lelkesedésével, a filmek nyomon követésével a fesztivál hangulatához is hozzájárultak – zárta Hoppál Péter beszédét.”

A filmfesztivál fődíja 1,2 millió forint, a kategóriagyőztes filmek 200-200 ezer forintot, a második és harmadik helyezettek 100 ezer, illetve 50 ezer forintot kaptak az oklevél és a tárgyjutalom mellett.

A zsűri Molvay Norbert: “Ha nem segít a mindenható” című alkotást választotta a legjobbnak. A Fejes Sándor pécsi zárszerelőről szóló alkotás a dokumentumfilmek között is első lett a Sára Sándor, Rofusz Ferenc, Ternovszky Béla alkotta zsűri értékelése alapján.

Az ismeretterjesztő művek közül a Boros Ferenc – Horváth Zoltán Élmények (b)irodalma, az animációk közül B. Nagy Ervin Egér, a kisjátékfilmek versenyében Bánovits Ottó Donkey Xote, a nemzetközi kategóriában Branko Istvancsić Hajógyári szobrász című filmjét, az egyéb művek sorából Engelmann Péternek a Nellys Lucky Number zenekarnak készített Lanidiga című klipjét találták a legjobbnak.

Az egyhetes seregszemlére 151 alkotást nyújtottak be a filmesek, ezek közül 60 került a versenyprogramba, az esemény a felnőtteken kívül 5 kategóriában a 10 és 18 év közötti diákok számára is lehetőséget adott a versengésre. A fesztivált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 11 millió forinttal, a komlói önkormányzat pedig további 2 millió forinttal támogatta.