Második alkalommal találkoztak az ország futólegendái Komlón. A Béke Hotelben szervezett találkozón közép- és hosszútávfutó bajnokok, illetve többszörös válogatottak ültek le nosztalgiázni.

Kispál László hétszeres magyar bajnok, többszörös válogatott atléta, jelenlegi csúcstartó látta vendégül a sporttársakat, akik az ’50-es évektől a 2000-es évek elejéig képviselték színeinket világversenyeken.  A résztvevők között a legidősebb és a legeredményesebb a 89 éves dr. Szabó Miklós, aki melbourne-i olimpián, 5000 méteren 4. helyezést ért el. Ez óriási eredmény, ha figyelembe vesszük a mai erőviszonyokat a világban, ahol rendre kenyaiak, marokkóiak, amerikaiak uralják az élmezőnyt.

Több olimpiai döntőst is fel lehetett fedezni az asztaloknál. A legutolsó ilyen Zemen János, aki 1976-ban Montrealban 9. helyen futott célba. A résztvevők között olyan nagyságok foglaltak még helyet, mint a 60-as évek legendás futója Mecser Lajos, aki az évtized végén világranglista-vezetőként, 1968-ban Mexikóban is képviselte hazánkat, ám az nem volt sikeres szereplés, mivel az európai sportolók nem voltak hozzászokva a magaslati megmérettetéshez. Azonban kiemelkedő tehetségét a ’66-os Európa bajnokságon – egy nagy hajrában – szerzett ezüstérem is jól bizonyítja.

Paróczai András 800 méteren szabadtéri és fedett pályás EB-n is döntős volt. Nagy hajráiról vált híressé. Az egykori komlói „futóistálló tagjai is jelen voltak úgy, mint Varga Nándor, Homoki Vince, Prohászka István, Garbacz Ferenc.

„Egymás ellen nagyon sokszor vívtunk komoly csatákat, azért barátok maradtunk, hiszen válogatott viadalokon már egymást kellett segítenünk a közös siker érdekében”– árulta el Kispál László a résztvevő atléták barátságának titkát.