Többször is jelentős hátrányból újított csapatunk a mérkőzésen végig domináló Csurgó ellen. A végjátékban azonban felénk billent a mérleg nyelve.

A vírusos fertőzéssel küszködő Ante Granić hiányában jelentős hendikeppel vettük fel a versenyt az előző szezont 5. helyen záró Csurgóval szemben.

Kínai figurával indult a találkozó, majd egy eladott labdát követően Selymes védett egy „100% – os” ziccert”. A gyenge kezdést követően fordult a kocka: előbb Jerković egalizált, majd a szlovén válogatott Cehte góljára kettővel is válaszoltunk.

6-5-ös vezetésünknél hullámvölgybe kerültünk. Kihagyott ziccerek, eladott labdák után kétgólos csurgói előny állandósult, sőt kétszer – Vasić találataival – nagyobb különbség is kialakult a két csapat között. Az utolsó két perc a félidőből viszont a miénk volt. Előbb a nagy kedvvel játszó Pribanić, majd Obradović talált be Balog Tibor kapujába. Még támadhattunk a döntetlenért, de Jerković megütött kezéről kapu fölé vágódott a labda. (11-12)

Jerkovic nagyon fontos gólokat lőtt

Villámrajtot vettünk a második 30 perc elején. Pribanić és Gebhardt is betalált, ezzel átvettük a vezetést. Ekkor azonban ismét elakadt a gépezetünk. Több hibát is vétettünk támadásban. Csapatunk pontszerzési reményeit Antonio Pribanić tartotta életben ekkor. A rijekai beállós extrát játszott, 15 perc alatt – többször is három védő darálójában – talált be a csurgói kapuba.

Küzdőszelleme ráragadt a csapattársakra. Három perc alatt kiegyenlítettünk, de két újabb somogyi gól már-már reményeink végét jelentette. Az ellenállhatatlan Pribanić azonban ismét begyötört két labdát Balog kapujába, ezzel újból döntetlenre áll a találkozó. (22-22)

A következő csurgói akciónál – feljavult védekezésünknek köszönhetően – labdát szereztünk Oslakéktól, amiből Obradović egy perccel a lefújás előtt gólt lőtt. (23-22)

Egy támadásnyi ideje maradt a vendégeknek a pontszerzésre. Esélyüket növelte, hogy Balázs Sándort harmadik kétperces büntetése miatt kizárták a mérkőzésből. Ennek ellenére nem született újabb gól, ami nagyban köszönhető a kiválóan védő Selymesnek. A komlói kapitány az utolsó másodperben védett lábbal egy középre tartó lövést. (23-22)

K&H Férfi Kézilabdaliga 3. forduló:

 SPORT36-KOMLÓ–CSURGÓI KK 23–22 (11–12)
Komló, 900 néző. V: Horváth P., Marton B.
KOMLÓ:
Selymes – Gebhardt 2 JERKOVIĆ 4, Balázs, PRIBANIĆ 9, Obradović 3, Marković 3/2, Csere: Szabó M. (kapus), Szögi, Sunajko 1, GRÜNFELDER, Laufer 1, Szkokán. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Csurgó legeredményesebb góllövői: Vasić 6/4, Cehte 4, Mikita 3.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 4–3. 19. p.: 6–8. 25. p.: 8–11. 35. p.: 14–13. 46. p.: 16–19. 50. p.: 19–19. 54. p.: 19–21

Kiállítások: 12, ill. 10 perc  Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4