Átmenetileg beköltözött az ovi az iskola épületébe. Szakmai kapcsolat a Szent Bernadett Óvoda és a neckartenzlingeni intézmény között. Hírek a katolikus óvodából:

Schalpha Anett, a Szent Bernadett Tagóvoda vezetője örömmel adta hírül, hogy sikeresen átköltözött az óvoda és a gyerekek a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola alsó szintjére. Az intézmény augusztus 1-től teljes kapacitással várja az óvodásokat.

A Komlói Napokon az ünnepi testületi ülést a tagóvoda növendékei nyitották meg hagyományőrző sváb néptánccal. Schalpha Anett elmondta; 4-5 éve kialakult egy partnerkapcsolat az óvodánk és a neckartenzlingeni között. Ez abban merült ki, hogy 2 óvónő helyet cserélve, egy-egy napot eltöltöttek egymás csoportszobájában. Az idei esztendőben 25 éves jubileumi kapcsolatát ünnepelte Komló és Neckartenzlingen városa, ezért ennek keretében az óvódák is aláírták a partnerkapcsolati megállapodást. Az intézményvezető rámutatott, hogy most teremtődtek meg az anyagi feltételek, ahhoz, hogy akár egy hetet is eltöltsenek az óvónők a testvéróvodában, megfelelő nyelvi környezetet biztosítva a gyerekeknek.

Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy a német kolléganő a magyar csoportszobában csak az anyanyelvét használja, nekünk pedig egy intenzív, nyelvgyakorlással eltöltött hetet jelent a helycsere. Emellett egymás módszertanát is elleshetjük, amelyet később mindketten alkalmazhatunk a saját csoportszobáinkban – árulta el Schalpha Anett a testvéróvodai megállapodásról.