Nem volt kegyes az időjárás a gesztenyési városrész hagyományos rendezvényéhez, a Gesztenye Naphoz. A jó hangulatot azonban az eső sem ronthatta el.

A focibajnoksággal induló program hamar átfordult a gasztronómia irányába. 12 csapat sürgölődött a bográcsok mellett, de hogy nem “vérre ment” a versengés, azt bizonyítja, hogy a résztvevők kockasorsolással döntötték el a helyezéseket. Emellett féltucat indulóval pogácsamustrát is tartottak e jeles napon.

Pálfi László, a terület önkormányzati képviselője a jó hangulatról adott hírt a szakadó eső ellenére is, és köszönetét fejezte ki a „Minden Ami Fa” Bt.-nek (Stix Fűrészüzem), hogy biztosította a tulajdonukban lévő egykori presszó épületét.

Ameddig a felnőttek elmerültek a sokszínű konyha világában, addig a gyerekek arcfestéssel, légvárral, sétakocsikázással mulathatták az időt. A szórakozás gerincét idén is a fellépők adták. Az énekes Mónus Evelin fellépésével kezdődött a mulatság, majd Kotvász Zsófi musicalénekes műsorával folytatódott a program. Kora este már keményebb húrokat pengettek a fellépők. Előbb Papp Attila állt mikrofon mögé, akit a 40+ zenekar követett; a “koronát- a félig-meddig hazai – Rockantak zenekar esti bulija tette fel a rendezvényre.”