Nem volt ez mindig úgy, ahogy a fenti címben áll – főleg az utóbbi időszakban. Talán mindenki emlékszik arra, amikor a két éve még nemzetközi kupában indult gárda nem várt módon a másodosztályban találta magát úgy, hogy az NBI-es játékosok javarésze eligazolt, a szakosztály pedig adósságokat örökölt. A jó irányú fordulatot az jelentette, amikor tavaly nyáron Tom-Trans Kft. névadó szponzorként és erős támogatóként a gárda mögé állt. Most a cég vezetőjével Kaluzsa Tamással beszélgettünk arról, honnan jött az indíttatás, s miért is fordít jelentős összegeket a komlói sportra.

kilvingernet– Némi iróniával azt is mondhatnám – kezdi -, hogy inkább a sportot támogatom, mint a betegek gyógyítását – na nem azért mert az utóbbi nem fontos, hanem azért, mert a sporttámogatás valamilyen szintén az egészség garanciája is.

– Hosszan sorolhatnánk azon sportágakat, melyeket kisebb-nagyobb mértékben támogattál. Honnan jött erre a késztetés?

– Tősgyökeres komlói vagyok, s én még jártam NBI-es futballmérkőzésekre, aztán együtt ünnepeltem társaimmal a kézisek sikereit, de a csúcsra jutottam a rally sportágban is. Amolyan lokálpatriótaként úgy érzem, ha tudok, kutya kötelességem segíteni a sportot, mert az nem csak egészséges és szórakoztató, de ebben a széthúzó világban összetartozóvá kovácsol embereket, közösségeket.

– Legutóbb miért pont a kézilabda?

– A kézilabda látványos, férfias sport, amelyet Komlón nagyon szeretnek és élveznek, ráadásul már jó ideje a legjobb minőséget képviseli a sportágak sorában. Hallottam a gondjaikról, ismertem a sikeres múltjukat, és akkor döntöttem úgy, hogy ez a sportág nem nullázódhat le, lehetelenülhet el egyik pillanatról a másikra.

-A szerepvállalásod óta stabilizálódott a szakosztály helyzete, ami nagy szó, mert jelentős mínuszokat görgettek maguk előtt.

– Igen, örülök neki, hogy kezdenek egyenesbe jönni a dolgok, és nagyon bízom benne, hogy a parlament által elfogadott törvénytervezet hamarosan életbe lép, mert akkor reményeim szerint több komlói vállalkozás is megmozdulhat a sporttámogatás irányába. Ha ez bekövetkezik, akkor lehet, hogy csak egy kis szeletkében, de a siker felé indulhat el a város, ami a jelen állás szerint nagyon fontos lenne.