A komlói bányászatot bemutató tárlat megújulását követően újabb szelettel gazdagodik a Muzeális Gyűjtemény kiállítási anyaga. A Komlói Napok keretében nyílik meg – régi igényt kielégítve – a közelmúltban létrehozott állandó sporttörténeti kiállítás.

Páva Zoltán polgármester és Prohászka István a KBSK egykori elnökének útravaló gondolataira támaszkodva, augusztus 31-én ismerheti meg a nagyközönség az újonnan létrehozott sporttörténeti kiállítás anyagát. A komlói sporttörténelem ereklyéi, kordokumentumai bizonyára sokak számára elevenítenek fel szép és sikeres pillanatokat a 1900-as évek elejétől napjainkig. Az atlétikán, kézilabdán, labdarúgáson túl egy sor Komlón űzött sportág legfelemelőbb pillanatai köszönnek vissza az összegyűjtött anyagban, amelyhez hiteles adalékul szolgálhatnak a megnyitón remélhetőleg szépszámmal megjelenő egykori főszereplők.

Hoppa Máté, az intézmény vezetője a sporttörténeti szoba létrejöttével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy Komló gazdag és eredményes sportmúltja szerves része a város kultúrájának, amelynek bemutatása régen megfogalmazott igényként élt az itt lakókban. Ezt bizonyítja az a nagyszámú anyag – köztük egyedülálló és féltett relikviák -, amely felajánlásként érkezett a múzeumba. A kiállítás természetesen korántsem teljes – ahogy Hoppa Máté fogalmaz, kezdete valaminek -, de arra mindenképpen hivatott, hogy minél többen – nem csak sportkedvelők – keressék fel a tárlatot.