Hatgólos hátrányból felállt, ám a végjátékban kikapott kézilabdacsapatunk. Az újonc Dabas két ponttal távozott Komlóról.

Talán kijelenthető, minden idők legrosszabb bajnoki kezdésének lehettek szemtanúi a komlói szurkolók a Dabas elleni nyitányon. Tíz percig nem találtuk a kapuban parádézó Holló kapus ellenszerét. Ha ziccerbe kerültünk, akkor sem Pribanić, sem Marković nem élt gólszerzési lehetőségeivel. 2-5-nél reménykedtünk a felzárkózásban, de az első negyedóra végén már 3-9 állt az eredményjelzőn.

Ezt követően úgy 5 percen keresztül viszont egy jó periódust produkáltunk, Granić védései és Obradović góljai életet leheltek csapatunkba, igaz csak annyira, hogy mínusz háromra hozzuk a félidőt. A szünetben izgalomra adott okot, hogy Jerkovićot a 28. percben le kellett támogatni a pályáról.

Jól dolgozott az egészségügyi stáb a szünetben, hiszen gyors Jerković találattal indult a második játékrész. De erre sajnos három góllal is válaszolni tudtak a vendégek. Paprikássá vált a hangulat, amikor egy szabályos büntetőnket nem adta meg a játékvezető. Szerencsénkre, 17-21-nél – még az utolsó pillanatban – elkapta a veszett fejsze nyelét csapatunk. Négy perc alatt Jerković és Marković góljaival kiegyenlítettünk.

A hajrában mindig a Dabas járt elöl egy góllal, mi rendre egalizáltunk. Az utolsó előtti percben Kekezović szépségdíjas góljával ismét megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Az egyenlítés azonban már nem jött össze nekünk. Bár egy lerohanást követően Jerkovićot Halász Levente piros lapot érően lerántotta. Marković büntetőjét azonban Holló kivédte, így az eredmény már nem változott. Az utolsó másodpercben még egy „üreskapus” lehetőségünk volt, de a labda még a levegőben volt a dudaszó pillanatában.

A Komló – a tavalyi kezdéshez hasonlóan – elbukta a szezonnyitót, ám ne feledjük, azt követően a Csurgó és a Balatonfüred sem tudta legyőzni csapatunkat.

K&H Férfi Kézilabdaliga 1. forduló:
SPORT36-KOMLÓ – DABAS KC VSE 25-26 (9-12)
Komló, 800 néző V: Nagy Túróczy

KOMLÓ: Selymes – GEBHARDT 4, Obradović 3, Katzirz, JERKOVIĆ 7, Pribanić 3, Marković 6/1 Csere: GRANIĆ (k), Sunajko, Sándor 1, Laufer 1, Grünfelder, Kékesi, Szögi, Szkokán Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A vendégek legeredményesebb játékosa: Halász Levente és Kekezovic volt egyaránt 6 góllal.

Kiállítások: 6perc illetve 10 perc + piros lap
Hétméteresek: 3/1 illetve 6/4

Nyilatkozatok:

Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője: „Az első félidőben egy nagyon komoly védekezést tudtunk összehozni, hiszen csak 4 gólt kaptunk. A csapat mögött egy olyan kapusteljesítmény volt, ami megalapozta a jó játékunkat. Elöl okosan, a helyzetekig játszottunk, gólokat tudtunk szerezni. A végén a védekezésünk visszaesett, de szerencsére Holló Balázs hetest is tudott védeni. Az első győzelmünk nagy értékkel bír, és az hogy Komlón tudtunk nyerni, az még értékesebbé teszi a győzelmet.

Dr. Bíró Balázs, a Dabas irányítója: „Reménykedtem abban, hogy megnyerjük a mérkőzést, de a meccs közben tartottam attól, hogy rutintalanságunk miatt elveszítjük a végjátékot. A Komló egy borzasztóan rutinos csapat, sok válogatottsággal rendelkező játékossal. Nagyon nagy tartásról tettünk tanúbizonyságot a második félidőben, hogy nem engedtük át a vezetést a hazai csapatnak. Gyakorlatilag uraltuk végig a mérkőzést. Voltak nehéz periódusaink, de a mérkőzés jó visszaigazolása, hogy jó úton járunk.

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Déjá vu érzésem van, egy évvel hasonló mérkőzést játszottunk a Cegléddel. Támadásban nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna, ez erősen rányomta a bélyegét főleg az első félidőre. Futottunk az eredmény után, döntetlenre ugyan fel tudtunk jönni, sajnos az a lélektani pillanat nem jött el, amikor át is vettük volna a vezetést. Támadásban több tiszta helyzetet kihagytunk, ha ezeket belőjük, lehetett volna esélyünk, de nem volt bennünk az a plusz, hogy a mérkőzést megnyerjük.
Csalódott vagyok, hogy nem tudtunk győzni. Dolgozunk tovább, ahogy ezt eddig is tettük, bízom abban, hogy az eredmény is jönni fog.”

Szögi Balázs, a Sport36-Komló irányítója: „A döntetlent , úgy gondolom, megérdemeltük volna. A mérkőzése ezért vált nehézzé, mert a korán kialakult 4 gólos különbség gyakorlatilag a 45. percig megmaradt. Azzal a tudattal játszottunk végig, ha egyszer is hibázunk, akkor tovább nő a két csapat között a differencia. A tanulság az, hogy nem lehet az NB I-ben egy 4-0-s szakaszt hozni, mert onnan már nagyon nehéz felállni.”