Szombaton a Dabas ellen kezdi csapatunk a bajnoki sorozatot. Fotó: Komló-Dabas

 Eredményes felkészülést zárt a Sport36-Komló NB I-es kézilabdacsapata. A kék-fehérek nyári skalpjai között a Balatonfüred, a SEHA-ligás NEXE és a szintén horvát Vinkovći is megtalálható.

A szombati találkozó előtt a finomhangolást végzi együttesünk. Kilvinger Bálint vezetőedző elmondta, hogy a héten már tudatosan a Dabas elleni mérkőzésre készültünk.

A vezetőedző csütörtökön még nem tudott pontos keretet hirdetni az újonc ellen, mivel azt befolyásolja néhány apróbb sérülés. Ennek ellenére – mint mondta – mindenképpen úgy szeretnénk lejönni a pályáról, hogy megnyertük a mérkőzést, hiszen célunk, hogy hazai pályán magabiztosabb játékot nyújtsunk, mint az előző szezonban. Kilvinger hozzátette, hogy a jó kezdésnek mindig nagy jelentősége van, bár megjegyezte, az előző év ezt megcáfolja.

(Ismert, tavaly a nyitó fordulóban a Cegléd mindkét pontot elvitte Komlóról, ám azt követően a Csurgó és a Balatonfüred elleni bravúrpontok helyrebillentették az egyensúlyt – a szerk.)

A Dabas egy sor játékossal erősítette meg a nyáron keretét. A Pest megyei csapathoz többek között Bíró Balázs (irányító, Cegléd), Halász Levente (balátlövő, Csurgó), Holló Balázs (kapus, Mezőkövesd), Tanaka Kei (japán, irányító, Cukubai Egyetem) Kekezovics Marinko (balszélső, Balmazújváros), Mihail Petrovszki (macedón, jobbátlövő, Balatonfüred), Nebojsa Szimovics (montenegrói, beálló, Balmazújváros), Országh Ádám (jobbszélső, Gyöngyös), Petr Slachta (cseh, beálló, HC Zubri) érkezett.

A két klub az élvonalban még nem találkozott egymással. Legutóbb januárban, egy Liga Kupa-mérkőzésen 31-23 (17-13)-ra győztek Selymesék.

A Sport36-Komló – Dabas KK mérkőzés kezdési időpontja: szeptember 9. 18 óra Játékvezetők: Nagy, Túróczy –  Belépődíj egységesen 1.000 forint.