Megjelent Páll Lajos Mecsekfalu című helytörténeti kiadványának második bővített kiadása. Az ünnepélyes könyvbemutatóra a Mecsekfalui Kultúrház nagytermében került sor.

A 2003-ban megjelent Mecsekfalu helytörténeti kiadvány „Szopok/Mecsekfalu sok arcát mutatja fel olvasóinak. A könyv az emberről, Mecsekfalu lakóiról, egyéni és közösségi sorsok alakulásáról szól” – fogalmazott az első kiadás előszavában dr.Román Lászlóné.

Az előszó megírásának pillanatában még a lektor sem sejthette, hogy Páll Lajos könyve oly’ népszerű lesz olvasói körében, hogy mindössze 2 példány marad a fiókban belőle.

Emiatt is döntött úgy a Mecsekfaluért Alapítvány kuratóriuma, hogy 14 évvel a könyv megjelenését követően a második, bővített kiadás megjelenését is gondozza. Ezt már Szilárd Antal, az alapítvány elnöke mondta, aki gondolatai között a helytörténeti kiadvány több érdekességére is felhívta a hallgatóság figyelmét.

Hogy miért volt szükség a második, bővített kiadásra? Páll Lajos ezzel kapcsolatban elárulta, több módosításra is sor került a könyvben, így egészülhetett ki például a betelepítettekről szóló szövegrészekkel. Ám valójában azok az első kiadást követő személyes élmények, találkozások ihlették, amelyeket feltétlenül meg szeretett volna osztani az olvasókkal. A szerző arra is utalt, hogy mivel lassan elfogy az őslakosság, nagy a fluktuáció a faluban, szükség van arra, hogyan az újonnan betelepültek is megismerjék településük történetét.

Ahogy ezt Páll Lajos korábban megfogalmazta: „Ismerd meg lakóhelyed múltját, gazdagabb leszel általa.”