Ünnepélyes keretek között írták alá Komló és Neckartenzlingen közötti együttműködés folytatásáról szóló szerződést a felek.

Melanie Gollert Neckartenzlingen és Polics József Komló polgármestere a Komlói Színházban megtartott ünnepi testületi ülésen látta el kézjegyével azt a dokumentumot, ami a negyedszázados partneri kapcsolat folytatásáról szólt.

A szerződés aláírása előtt Klaus Rau, Neckartenzlingen korábbi polgármestere idézte fel a partneri viszony előzményeit, az 1992 októberétől élő testvértelepülési együttműködés részleteit.

Melanie Gollert, a német település regnáló polgármestere, az ünnepség keretében nyújtott át egy a 25 éves barátságot szimbolizáló szobrot Komló városának.

Polics József legmélyebb köszönetét fejezte ki a két város szorgos polgárainak, akik részt vállaltak a partneri kapcsolat kiépítésében és fejlesztésében. Külön köszönetet mondott az elmúlt 25 év során a komlói egészségügyi és szociális intézményeknek, a Caritasnak, az óvodáknak és oktatási intézményeknek összegyűjtött és eljuttatott felbecsülhetetlen értékű támogatásért.

Záró gondolatai között bizakodását fejezte ki a komlói polgármester, hogy az együttműködési megállapodás megerősítésével is sikerül a kapcsolatot még szerteágazóbbá tenni.  Arra hívta fel a figyelmet, hogy a jó testvérvárosi kapcsolat több mint gazdasági, politikai, kulturális együttműködés: élővé a barátság, az emberi érzések teszik. Az európai szellemiséget éppen ezek az emberi kapcsolatok teszik kézzel foghatóvá.

Az ünnepségen kenderföldi iskolások és a Szent Bernadett Óvoda csoportja lépett színpadra.