Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át Komló város elismeréseit. A Komlói Színházban lezajlott rendezvényen erősítették meg Komló és Neckartenzlingen közötti együttműködést. Polics József polgármester – a testvérvárosok delegációi és az ünneplő polgárok előtt – mondott köszöntőt.

Az ünnepi képviselő-testületi ülés első felében Melanie Gollert Neckartenzlingen és Polics József Komló polgármestere kézjegyével ellátott szerződéssel erősítették meg a két település 25 évre visszanyúló együttműködését.

A testvértelepülések közötti szerződést aláírását követően Polics József ünnepi beszédében értékelte a hátrahagyott egy évet.

 

A városvezető arra emlékeztetett, hogy a bányabezárást követően a komlóiak nem adták fel, hittek abban, hogy együtt erősek. Hiszen a bányászat örökül hagyta nekünk a kitartást, az akaraterőt, a küzdelem erejét, az összefogás fontosságának üzenetét.

Hangsúlyozta, hogy ezt a várost az emberség, a szorgalom, a küzdeni-, és tenni akarás, az összefogás, az egymásért érzett felelősség, a fejlődés jellemzi. Az itt élők bebizonyították, kemény munkával, tudással és rátermettséggel képesek boldogulni.

Polics József ünnepi mondandójában kitért a legutóbbi egy év eredményeire, fejlesztéseire. Így a városba érkező többmilliárdos nagyságrendű pályázati forrásokra. Sikereink között megemlítette a tésztaüzem Szentlőrinci Gazdanap Élelmiszeripari Nagydíját.  Utalt a Richter Egészségváros napján bizonyított összefogásra, a Komlón rendezett fesztiválok során kivívott elismerésekre.

Köszönetet mondott mindazoknak, aki  jó hírünket vitték a világba.

Beszéde végén Komló polgármestere rámutatott: „Országszerte irigylik azt a hangulatot, ami Komló rendezvényeit mindig is jellemezte. A lelkesedést, az érdeklődést, a figyelmet, azt hogy ebben a városban időről-időre át tudnak lépni az emberek között húzódó különféle árkokon. Őrizzük meg ezt a régi hagyományt, érezzük jól magunkat együtt és vigyázzunk a közös értékeinkre – mondta záró gondolatai között a polgármester.

Az ünnepi testületi ülés záró szakaszában városi kitüntetéseket adtak át. Az elismeréseket Polics József polgármester és Molnár Zoltánné alpolgármester adta át a kitüntetetteknek.

 *     *     *

Komló város Díszoklevelét vehette át dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a Komlói Polgárőr Egyesület és a XXI. Országos Polgárőr Nap sikondai megrendezésének támogatásáért.

50 éves kimagasló szakmai munkájáért, számos országos-, regionális- és megyei verseny győztesének felkészítéséért „Komló Város Sportjáért” kitüntetést vehetett át a Gagarin Általános Iskola Testnevelési Munkaközössége.

“Komló város nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséért” vehetett át kitüntetést a romániai Belényes Polgármesteri Hivatalának dolgozója Antal Csabáné, aki hosszú évek óta segíti a Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédő Tábor szervezését.

 

„Komló Város Közszolgálatáért” kitüntetést vehetett át Kiss Béláné, aki a GESZ működtetési telephelyein és a város köznevelési intézményeiben végzett felújítási és karbantartási munkálatok végrehajtásában több évtizeden keresztül nyújtott naprakész, magas szakmai színvonalú teljesítményt.

Komló gazdasági életében, a kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, a foglalkoztatásban végzett két évtizedes kiemelkedő tevékenységéért vehetett át PRO URBE kitüntetést, a Rák Antenna Gyártó Kft.

Komló Város Képviselő-testületének oklevelét vehette át sok éven át tartó lelkiismeretes munkájáért: Varga János polgárőr, a Komlói Polgárőr Egyesület tagja, Fodor Tamásné, a Felsőszilvási Iskola konyhai tálalója. Tuboly Imréné, a Mecsekjánosi Részönkormányzat tagja, Udvardiné Gajdos Ildikó, a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény dolgozója.