19. alkalommal nyitotta meg kapuit a Komlóért Expót. A minden évben több ezer látogatót vonzó kiállítás és vásár a helyi és környező települések vállalkozói, szolgáltatói, pénzintézetei, kézművesei számára kínál lehetőséget a bemutatkozásra. 

Az esemény megnyitóján Ferenczy Tamás, a Fair-Expo Kft. ügyvezető igazgatója  a szervezők szervezők nevében elmondta: “nagy megtiszteltetés, hogy az általunk szervezett tárlat a Komlói Napok szerves részét képezi. Az expon számos stand – vállalkozás, szolgáltatás, pénzintézet, közmű – megtalálható, amelyek segítségével mi magunk közelebb kerülhetünk, jobban megérthetünk egy-egy tevékenységi kört – foglalta össze dióhéjban az expo létjogosultságát az igazgató.

“Komló város legnagyobb ünnepe – kezdte Polics József megnyitó beszédét – az a háromnapos ünnep, amelynek már 19. alkalommal része a Komlóért Expo. A fejlődés kézzel fogható a városban, amely az itt élők példátlan összefogásának eredménye. A kormány és az önkormányzatok minden segítséget megadnak a helyi vállalkozások fejlesztésére, hiszen ezáltal azok is több munkaerőt tudnak foglalkoztatni, ami kiemelt fontosságú Magyarországon. 2010-ben 20% feletti munkanélküli rátával indítottunk Komlón, és most 7,5%-nál tartunk. Nagyot léptünk előre, de nem dőlhetünk hátra. Sok munka vár még ránk, hogy Komlót még vonzóbbá, még érdekesebbé tegyük az ide települni vágyók számára. Jövőre – a jubileumi expo-n – már látványosabb fejlesztésekről fogok tudni beszámolni, amelyek felfrissítik Komló arculatát”– zárta beszédét Polics József.

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár beszédében párhuzamot állított a kiállítás rendezésének alapelve, célja és a kormány gazdaságpolitikája között. A közös pont, hogy megerősíteni kívánják a hazai kis- és középvállalkozásokat, hiszen ezek kétharmad arányban biztosítják a munkahelyet a munkavállalóknak. Többségükben magyar vállalkozok, akiket támogatnunk kell, hogy megerősödve fejlődni tudjanak és nemzetközi piacon is versenyképesek lehessenek. Erre jó egy ilyen kiállítás, amit itt Komlón immár 19. alkalommal rendeznek.

Harmadik éve az Expo megnyitóján jutalmazzák az „Elmúlt év kiemelkedő teljesítménye”- it.  A szervezők díjat adtak át:

– Komlói Egészségcentrum Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ részére,  a RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS KOMLÓI RENDEZVÉNYE MEGSZERVEZÉSÉÉRT.

–   Komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület  tánccsoportja részére, a 2017. évi X-Faktor Tehetségkutatóban elért 8. helyezéséért, kiemelkedő teljesítményéért.

–    A Komlói Súgólyuk Egyesület  részére,  a  III. Komlói Amatőr Színházi Találkozó sikeres megszervezéséért és lebonyolításáért.

Remenyik Balázs részére, a közmédia „Virtuózok” klasszikus zenei tehetségkutató döntőjébe, a kicsik korcsoportjában, zongora hangszeren elért kiemelkedő teljesítményéért.

Szinyákovics Béla részére, kiemelkedő  kerékpártúrás  teljesítményéért, aki elérte  a  Cabo Da Roca-t, a Lisszabon közelében található Szikla-fokot, a kontinens legnyugatibb pontját.

Deák Imrének, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének alelnökének, Komlói Polgárőr Egyesület elnökének, aki a város közbiztonságának javításáért, a helyi polgárőr mozgalom megszervezésével és működtetésével szolgáló, felelősségteljes szakmai és vezetői tevékenységéért a Magyar Köztársasági Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

Borbás Balázs, a Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 9.Ny osztályos tanulója az országos Irinyi János Kémiaversenyen elért 2. helyezéséért, valamint a Curie Kémia Emlékverseny döntőjében, a 9. évfolyamosok vetélkedésében kimagasló teljesítményéért.

A Komlói Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiuma a XXXIII. Koncz Dezső országos Tanulmányi versenyen elért 4. helyezéséért, Petz János, a Speciális Iskolák Országos Versenyén  síkfutásban elért 3. helyezéséért, és a „Cserebogár” szakkör a Ki-Mit-Tud országos döntőjén, tánc kategóriában elért I. helyezéséért.

A Komlóért Expo elismerésében részesült:

SZIGETVÁRI TAKARÉK, OTP BANK NYRT., PI-ER TECHNICAL KFT., MOM FAKTOR Gépipari Kft., Lakics Gépgyártó Kft., GOLDIÁN KFT., Baranyai Megye Vállalkozó Központ Alapítvány, Hosszúhetény Község, KÁRÁSZ KÖZSÉG, Mánfa község, Magyarhertelend Község, Főkefe Nonprofit Közhasznú Kft., KALATHERM Kft., Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája,  Szakiskolája és Kollégiuma, Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola