Negyedszázados jubileumát ünnepli a Neckartenzlingen – Komló testvértelepülési kapcsolat. A felek a Német Klubban (Nemzetiségek Háza) méltatták a partnerségi viszonyt.

 A két település 25 évre visszanyúló kapcsolatát ünnepelték a jelenlévők a Nemzetiségek Házában rendezett ünnepségen. A házigazda Német Klub nevében Ábel János, a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője mondott köszöntőt, majd Komló és Neckartenzlingen polgármestere méltatta a testvértelepülések kapcsolatát.

Polics József ünnepi beszédében arra utalt, hogy a két település kapcsolata egykor a Kenderföldi Iskolában kezdődött. Fontos tényező, hogy az akkori gyerekek később felnőttként vettek (vesznek) részt a kapcsolat fenntartásában. A komlói városvezető köszönetet mondott azoknak, akik akkor is hittek a folytatásban, amikor nehézségek jellemezték a partnerségi viszonyt.

Melanie Gollert, a német testvértelepülés polgármestere a komlói Német Klub közösségét méltatta, akiknek tagjai fontos szerepet játszottak a 25 éves kapcsolatban. Mint mondta, a Német Klub híd Komló és Neckartenzlingen között, amely stabilan tartja a két település barátságát.

Az ünnepségen Melanie Gollert adományt nyújtott át komlói közösségeknek. A Kenderföld-Somági Általános Iskola, a Komló Városi Óvoda és a Német Klub egyaránt 1.500 eurós támogatáshoz jutott német testvértelepülésünk jóvoltából.

Klaus Rau – Nürtingen-Kirchheim terület vöröskeresztes vezetőjeként több komlói szociális intézményt támogatott a két és fél évtized során

Rendhagyó módon nem az év végén, hanem a 25 éves évforduló alkalmával adták át a „Komló Németségéért” kitüntetést az alapítók. A díjat idén Klaus Rau, Neckartenzlingen korábbi polgármestere kapta, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a testvérkapcsolat fejlődésében.

A partnerkapcsolat ünnepélyes megpecsételésére 1992. október 03-án került sor, amikor Tóth József, Komló polgármestere és Hans Schäfer Neckartenzlingen polgármestere aláírták a dokumentumot.