Újabb kalászok szimbolizálják városunk jövőjét, a megszületett gyermekeket.

2015-ben indult útjára a „Szárba szökkenő jövőnk” címmel az a mára hagyománnyá vált esemény, mely során az előző évben született, településünkön élő gyermekek nevével jelzett Zsolnay-kalászokat helyezik vitrinekbe.

Múzeumkertben idén újabb kalászok kerültek helyükre. Ünnepi beszédet Polics József polgármester mondott. Ebben felelevenítette dr. Bachmann Zoltán – a bányász emlékhely megálmodójának – vízióját, miszerint ezen a közösségi téren ne csak a múltra, hanem a bizakodó jövőre is emlékezhessünk.

„Reményre ad okot, hogy a kalászok jelenléte évről évre azt mutatják, városunknak van jövője, gyarapodunk.” – mondta a polgármester.

„A kalászok városunkhoz való tartozás jelképei, melyek tárgyiasult formában jelentik a gyökereket. A valahová tartozásra, a gyökerekre egyre nagyobb szükség van a mai világban, arra a biztos pontra, ahová hazatérhetünk, ami örömmel ölel magához és visszavár, amit az otthonunknak hívhatunk, akárhol is legyünk a világban”- jelentette ki Polics József.

Az eseményen – mely egyben a Komlói Napok és Bányásznap megnyitó rendezvénye is volt – Horváth László, a Komlói Baptista Gyülekezet lelkipásztora áldotta meg az ünnepelt gyermekeket.

Az ünnepségen, melyet a Bányászhimnusz zárt, a Pöndöly utánpótlásának tagjai és Erdélyből érkezett baróti néptáncosok adtak ízelítőt tudásukból.