Idén 12. alkalommal tették közszemlére a művészek tehetségüket a Fiatal Komlói és Kistérségi Alkotók Kiállításán.

A kezdeményezés 2006-ban indult útjára az akkori múzeumvezető, Jakab Józsefné elképzeléséből, és mára már a városunk ünnepének szerves részét képezi, hogy megcsodáljuk a fiatal alkotók munkáit.

A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény kiállítótermében berendezett kiállítást Steinerbrunner Győzőné intézményvezető és Polics József polgármester nyitották meg.

Az idei kiállítóson Balázs Rebeka, Bankné Wéber Renáta, Bódis Gyöngyi, Gerst Panna, Herke Titanilla, Juhász Krisztina, Vilmányi-Kiss Johanna, Herke Dávid, Hoffmann István, Regős Bálint, Szabó Dominik, Ungvári Veronika, Wágner Dávid művei kerültek a közönség elé.

Az esemény hangulatáról Nyitrai Réka ének-gitár játéka gondoskodott.

Az intézményvezető örömét fejezte ki, hogy ebben a kiállítóteremben talált otthonra a kiállítás továbbá hangsúlyozta; szerencsések vagyunk, hogy minden évben új nevek bukkannak fel ezen a tárlaton, hogy vannak bátrak akik, meg merik mutatni tehetségüket. Azonban olyan tekintetben is szerencsések vagyunk, hogy van egy állandó 4-5 főből álló “kemény magunk”, akik évről évre – nagyon motiváltan – készülnek erre az eseményre. Végül a népszerű sorozatból, a Trónok Harcából idézte fel egy-egy főszereplő bölcsességét: Havas John szerint mindannyian „ugyanarra az égboltra nézünk fel, és mégis milyen különböző dolgokat látunk”. Bran, a varjútól azt tanulta, hogy „minden repülés zuhanással kezdődik”. Arya egyik első leckéje: „Aki fél a vereségtől, már vereséget is szenvedett.” – hangzottak el Streinerbrunner Győzőné nyitógondolatai

Polics József is szólt a jelenlévőkhöz: “Önök még ahhoz a generációhoz tartoznak, akik előtt ott az egész élet. Ezt használják is ki. Örülök annak, hogy Komlón ilyen tehetséges emberek vannak, vagy annak, hogy akik elköltöztek, azok is itt állítanak ki, mert hazahúz a szívük a szülővárosukba” – mondta a tárlat megnyitóján.

A kiállítás szeptember 29–ig megtekinthető József Attila Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény ideiglenes kiállítótermében.