Az idei tanévben is a Gagarin Iskola elsősei voltak a legfrissebbek. Már két nappal a hivatalos iskolakezdés előtt – közös játék, ismerkedés kedvéért – birtokba vehették második otthonukat a nebulók.

 Három elsős osztállyal indul a tanév a Gagarinban. Az iskolakezdőket és szüleiket, már hagyomány szerint Huszár Zoltán igazgató és Polics József polgármester köszöntötte az intézményben.

Persze ilyenkor ajándék is dukál.  A polgármester néhány, a tanévkezdéshez nélkülözhetetlen eszközzel, valamint egy felújított ebédlővel kívánt sikeres tanévet az elsősöknek és tanítóiknak.

Polics József hangsúlyozta, bár a fenntartó megváltozott, Komló Város Önkormányzata mégis felelősséget érez az intézményekért, amik itt vannak helyben, és ahova komlói diákok, gyerekek járnak nap mint nap. Fontos, hogy ezt megfelelő körülmények között tegyék, ezért – a lehetőségekhez igazodva – próbálnak minél több  felújítást elvégezni. Ennek az eredménye a teljesen felújított ebédlő.

Kiss Béláné, a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) vezetője elmondta; sikerült végezni a szükséges felújításokkal a tanévkezdésre. A munkálatok során nem csak az étkező, hanem a hozzátartozó kiszolgálóhelységek – öltöző, zuhanyzó, mosdók – is megújultak a küszöbön álló tanévre.