Új komlói sör kerülhet a piacra Carbon Beer néven. Egy helyi vállalkozó, Schmidt Ferenc édesapjával alkottak egy kézműves sört, amely ha minden jól megy, októberben már a helyi kereskedelmi egységek kínálatát fogja bővíteni.

“Az ötlet egyszerű; legyen egy komlói sör a komlóiaknak. Hiszen mi sem kézenfekvőbb, mint hogy egy Komló nevű település sört készítsen. Egy 5%-os “lágersörrel” kezdett az üzem, amelyet először a Komlói Napokon fognak árusítani a téren –  avatott be elképzelésébe a Komlói Sörfőzde Kft. tulajdonosa.

Megtudtuk, hogy a sör készítéséhez szükséges szárazanyag külföldről származik az állandó minőség érdekében, de a hozzá szükséges víz a helyi jó minőségű kőlyuki és mánfai forrásvízből származik. Az eszközöket uniós pályázatból szerezték be, amelyek már munkába is álltak, hiszen a sörfőzde célja, hogy elkészüljön 1000 korsó „folyékony kenyér” a Komlói Napokra.

Az árusítóhelyen  az első kóstolás után írásos formában várják a fogyasztók visszajelzéseit a termékről, hogy minél közkedveltebb sört készíthessenek a városlakók számára.