Két KBSK-s fiatal is asztalhoz állt az Isztambulban közelmúltban véget ért kontinensviadalon. Szita Márton a serdülőválogatott tagjaként, Sabján Gergely pedig az idősebbek, az ifjúságiak között indult Törökországban.

Az év legnagyobb utánpótlás-viadala a csapatversenyekkel kezdődött. Szita Márton a serdülőcsapattal csoportelső lett és felkerült a 16-os főtáblára. Ott előbb a portugálok ellen győzött 3:1-re a Lakatos Tamás – Szita Márton összetételű magyar DC csapat. Aztán a négy közé jutásért az orosz, majd a döntőbe jutásért a lengyel válogatott ellen diadalmaskodtak biztosan, 3:0-ra, és ezzel a pompás sorozattal finalisták lettek.

A döntőben az esélyesebb francia válogatott várt rájuk és sajnos le is győzte őket 3:0-ra. Marci tudott egy szettet nyerni az első egyéni mérkőzésén – ezt megelőzően mindössze egyetlen egyéni mérkőzést veszített a komlói fiú! A végeredmény azt jelentette, hogy a magyar csapat maximálisan hozta az elvárásokat és Szita Mártonnal a soraiban ezüstérmes lett.

A magyar ifjúsági válogatott (amelybe Sabján Gergelyt is nevezték, de ő végül nem állhatott asztalhoz) a vártnál hátrébb végzett, mivel csak a 15. helyet szerezte meg. Ami a részleteket illeti, a selejtező csoportmérkőzéseken 3. lett a csapat és a Litvánia elleni rájátszás- mérkőzésen harcolta ki a 16-os főtáblára kerülést. A nyolc közé jutásért 3:1-re kikaptak Németországtól, és a 9-16. helyért játszhattak tovább. Újabb két vereség következett: Dánia ellen 3:1, Románia ellen 3:2 arányban maradtak alul, majd végül a 15. helyért (ami az „A” csoportban maradást jelentette) győzniük sikerült, 3:2-re végeztek Szlovéniával.

A csapatversenyeket követően bonyolították le a serdülő és ifjúsági egyéni versenyszámokat, ahol már a 14 éves komlói versenyző, Sabján Gergely is szóhoz jutott, aki az alábbi eredményeket érte el: Ifjúsági fiú egyéni 1. forduló: Sabján Gergely – Gorazd Horvat (szlovén) 1:4; Ifjúsági vegyespáros 1. forduló: Sabján Gergely, Chloe Whyte (angol) – Kirillov, Ryabova (orosz) 1:3. Ifjúsági fiú páros a legjobb 32 közé jutásért: a Lukács Richárd – Sabján Gergely duó egy finn-ír páros ellen nyert 3:2-re. Ifjúsági fiú páros a legjobb 16 közé jutásért: a Krastev, Atamasov bolgár kettőssel szemben maradt alul 1:3-ra.

A KBSK vezetői azt remélik, hogy a fiatal fiú profitál majd az Eb-n, az ifjúságiak (19 évesek) között lejátszott összesen18 szettből, és hasznos tagja lesz az NB I-be felkerült felnőtt férfi csapatnak!

Szita Márton a csapatezüst után még egy ezüst és egy bronzéremmel gazdagodott, miután a serdülő egyéni versenyszámokban az alábbi eredményeket érte el: Serdülő fiú egyéniben bejutott a legjobb 32 közé, de a 16 közé jutásért 4:1-re kikapott a német színekben induló Dang Qiu-tól. Serdülő fiú párosban Lakatos Tamással indult és szintén bejutott a legjobb 32 közé, ahol előbb egy ciprusi, majd egy osztrák páros ellen győztek 3:0-ra.

A négy közé jutásért (éremért) a svéd Görman – Ahlander kettőst búcsúztatták, ám a döntőbe jutás már nem jött össze a francia Robinot – Landrieu páros ellen (0:3), így bronzérmesek lettek.

Serdülő vegyespárosban a román Irina Ciobanu-val állt asztalhoz Marci. Ebben a versenyszámban is felkerültek a 32-es főtáblára, ahol előbb egy horvát, majd egy spanyol kettőst búcsúztattak 3:0-ra. A negyeddöntőben a francia Angles, Pfefer, az elődöntőben pedig a lengyel Bankosz, Wabik párost győzték le 3:0-ra. Az aranyérem végül mégsem jött össze, mivel a döntőben 2:0-s vezetésről, nagy csatában 3:2-re kikaptak a Flore, Pang francia kettőstől.

A KBSK vezetői szerint csak gratulálni lehet Marcinak a komlói színekben utoljára elért szenzációs nemzetközi sikereihez (két Eb-ezüst és egy -bronzérem), amivel a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője lett. Hozzá kötődő újabb hír azóta, hogy az Eb-t követően – közel ötéves komlói szereplés után – az extraligába felkerült Szombathelyi A.K. csapatához igazolt.