Hagyományteremtő szándékkal hívták életre az I. Családi Kutyafesztivált Komlón. A legfőképpen kutyás gazdiknak szervezett összejövetelen több fontos kérdésre is felhívták a figyelmet.

Az egésznapos rendezvényen volt kutya-gazdi fotózás, kutyaszépségverseny, kutyakozmetikai, állatorvosi tanácsadás, akadály és ügyességi versenyek. A belépés díjtalan volt, de oltási könyvet mindenkinek hoznia kellett, aki négylábú kedvencével érkezett.

Kutyákon kívül más is eljött vendégségbe

Ratkó Lajos, az esemény főszervezője kiemelte; színes programokkal szeretnénk emlékezetessé tenni ezt a napot, de egy fontosabb célkitűzése ennek az eseménynek, hogy felhívjuk a figyelmet a felelősségteljes állattartásra, és az árva állatok örökbefogadásának lehetőségeire. Kifejezte örömét, hogy szép számmal jöttek el az érdeklődők és a tervek szerint egy többnapos találkozóvá szeretnék duzzasztani az idén még csak egynapos „kutya-fiestát”.

Polics József polgármester, aki az esemény támogatója volt, üdvözölte a kezdeményezés szándékát és hozzátette; az állatvédők munkája mindig is nemes volt. Komló Város Önkormányzata is több fronton – a menhely támogatása, kutyafuttatók létesítése – igyekszik az állatbarátok komfortját elősegíteni, az elárvult állatok körülményeit pedig javítani.