Több évtizedes kimagasló munkájáért Deák Imre- a Komlói Polgárőr Egyesület elnöke – Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Budapesten az augusztus 20-ai ünnephez kapcsolódóan.

Az érdemkereszt a független és demokratikus Magyarország érdekeinek elősegítése, valamint támogatása körül kimagasló érdemeket szerzett magyar és külföldi állampolgároknak adományozható.

Deák Imre20 éve dolgozik a rendőrséggel karöltve a komlói közbiztonság javításán. Személyének köszönhetően több mint 100 tagja van a helyi polgárőr egyesületnek, amely országosan egyedülálló. Kimagasló szerepet játszott a Sikondán – Komlói Önkormányzattal közösen – megtartott  XXI. Országos Polgárőr Nap példamutató megszervezésében.

 

Deák Imrét telefonon értük utol, aki hangsúlyozta; nagyon nagy megtiszteltetés ez a díj; és a tény, hogy elismerik a munkámat. A keresztet a belügyminisztériumban Kontrát Károly miniszterhelyettes adta át a Komlói Polgárőr Egyesület elnökének, aki emellett a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének alelnöke. Fotó: Csattos Pál