Uniós és nemzeti forrásból válhat majd’ hogy teljessé Komló szennyvízcsatorna-ellátottsága. A nyári időszakban felgyorsult a csatornázatlan területek hálózatba kötése. Jelenleg az Attila és az Esze Tamás utca van soron.

A beruházás Somágon az Attila, Bocskai, Dugovics Titusz, Esze Tamás, Hunyadi utcákat érinti, de több, más helyszínen lévő ingatlan – főként a Kis János, Bajcsy-Zsilinszky Endre és Sóstó utcákban – is csatlakozik a hálózathoz.

A somági területek nagy részén már elvégezték a jelentősebb föld- és csatornázási munkákat a kivitelezők, a napokban az Esze Tamás utcára kerül sor, ahol a szenny- és csapadékvíz-elvezetés évtizedeken keresztül szinte napi problémát jelentett az ott élőknek.

Az önkormányzat ezen a területen még 2013-ban – pályázati forrásból – építtetett ki zárt csapadékcsatornát, amely az Attila utcából lejövő csapadékvizeket vezeti el. Ezen felül egy a csapadékcsatornával kombinált talajvízszivárgó révén, a talajvizek nagy részét is összegyűjtik és elvezetik. Ez a talajmozgások, csúszások megelőzése, csökkentése miatt volt nagyon fontos.

A projekt másik része a szennyvíztelep és a meglévő gerincvezeték korszerűsítése lesz, amely hosszabb időt fog igénybe venni, emiatt átnyúlik a következő esztendőre.

A munkálatok lezártával a jelenleg 98%-os szennyvízcsatorna-ellátottság 99,3%-ra fog emelkedni a városban, ami országos szinten is egyedülállónak mondható.